Одржана конференција за медије поводом пројекта "Одрживи туризам за једнаке шансе"

Пројекaт „Одрживи туризам за једнаке шансе - STEC“, са којим су општине Пријепоље и Беране партнерски конкурисале у оквиру Програма прекограничне сарадње Србија - Црна Гора, промовисан је на конференцији за новинаре 28. јануара у Дому културе у Пријепољу.

Предлог пројекта је припреман уз директну подршку РРА „Златибор“, кроз ангажовање двоје запослених у раду општинског пројектног тима, чиме је омогућен директан пренос дугогодишњих искустава РРА Златибор у сектору туризма. Даља реализација пројектних активности биће спроведена кроз континуирано учешће Агенције као партнера на пројекту.

Циљ пројекта је унапређење и промоција туристичких понуда две прекограничне општине, путем изградње капацитета туристичке инфраструктуре, едукацијом туристичких посленика, као и креирањем заједничких туристичких производа и њиховом промоцијом.

Подршка ЕУ овом пројекту је потврда дугогодишњих активности РРА „Златибор“ у сектору туризма у Златиборској области и залагања да се овај сегмент привреде, адекватно искористи у функцији локалног и регионалног развоја Златиборске области.

You are here Општински кутак Одрживи туризам за једнаке шансе - STEC Одржана конференција за медије поводом пројекта "Одрживи туризам за једнаке шансе"