Вашар је био веома добро посећен, а велику пажњу посетилаца привукле су демонстрације традиционалног начина израде занатских производа у качарској, ковачкој и грнчарској радионици, затим израда чутура и чанкова, столица, израда корпи од лесковог и врбовог прућа, обликовање и печење грнчарије на отвореној ватри, израда брезових метли, лицидера, колача од шљива, ткање, плетење, вез.
Незаобилазан део било је припремање хране на традиционалан начин и дегустација златиборских специјалитета - пасуља и купуса у земљаном лонцу, пите савијаче у црепуљи, качамака у бакрачу, млечних и сухомеснатих производа, колача од шљива.
Произвођачи који су учествовали у реализацији пројекта Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу у Србији такође су излагали на вашару и још једном потврдили значај оваквих иницијатива за очување културног идентитета и развој руралних подручја.