RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Одржана прва заједничка радионица

Прва заједничка тродневна радионица у оквиру пројекта Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу у Србији одржана је од 2-4. септембра 2012. године на Белој Земљи, у хотелу Златиборска ноћ. РРА Златибор и Независни биро за развој, креирали су програм рада намењен ·представницима удружења произвођача типичних производа из оба прекогранична подручја, која су истовремено и чланови неформалних регионалних мрежа које су успостављене током претходних пројектних активности.

Циљ Прве тродневне заједничке радионице било је унапређење капацитета удружења у областима управљања удружењима и маркетинг планирања, како кроз упознавање са теоријским елементима, тако и кроз практичан рад, јер је питање маркетинга најкомплексније и најважније за развој типичних производа. Учесници ће након радионице радити на маркетинг плановима својих удружења, на основу којих ће уз подршку консултантског тима ХAOSOLUTIONS креирати заједнички маркетинг план прекограничног подручја, са посебним акцентом на промоцију.  

Саставни део програма рада биле су и посете Удружењу лончара Злакуса (манифестација Јесен у Злакуси и Лончаријада 2012), Музеју Старо село Сирогојно и  Музеју плетиља у оквиру Sirogojno Company.

У склопу активности подршке произвођачима традиционалних производа, на другој заједничкој радионици која ће бити одражана у Босни и Херцеговини, биће обрађене теме из области финансија и стратешког планирања са фокусом на акционо планирање, након чега ће бити креиран и усвојен оквир за заједнички акциони план обе мреже.

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 240 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде