RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Одржана прва заједничка радионица

Прва заједничка тродневна радионица у оквиру пројекта Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу у Србији одржана је од 2-4. септембра 2012. године на Белој Земљи, у хотелу Златиборска ноћ. РРА Златибор и Независни биро за развој, креирали су програм рада намењен ·представницима удружења произвођача типичних производа из оба прекогранична подручја, која су истовремено и чланови неформалних регионалних мрежа које су успостављене током претходних пројектних активности.

Циљ Прве тродневне заједничке радионице било је унапређење капацитета удружења у областима управљања удружењима и маркетинг планирања, како кроз упознавање са теоријским елементима, тако и кроз практичан рад, јер је питање маркетинга најкомплексније и најважније за развој типичних производа. Учесници ће након радионице радити на маркетинг плановима својих удружења, на основу којих ће уз подршку консултантског тима ХAOSOLUTIONS креирати заједнички маркетинг план прекограничног подручја, са посебним акцентом на промоцију.  

Саставни део програма рада биле су и посете Удружењу лончара Злакуса (манифестација Јесен у Злакуси и Лончаријада 2012), Музеју Старо село Сирогојно и  Музеју плетиља у оквиру Sirogojno Company.

У склопу активности подршке произвођачима традиционалних производа, на другој заједничкој радионици која ће бити одражана у Босни и Херцеговини, биће обрађене теме из области финансија и стратешког планирања са фокусом на акционо планирање, након чега ће бити креиран и усвојен оквир за заједнички акциони план обе мреже.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

JАВНИ ПОЗИВ

ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга објављује се у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама, а у циљу пружања подршке несметаном развоју и смањења броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.
 

Избор из вести

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.
 

Тренутна посета

Имамо 450 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде