RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Одржана друга заједничка радионица за јачање капацитета удружења

Од 14 -16. октобра у Модричи је одржана друга заједничка радионица у оквиру пројекта прекограничне сарадње Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу у Србији. Циљ заједничких едукативних радионица је јачање менаџмента удружења са подручја обухваћених Пројектом, у областима које су препознате као препрека даљем развоју и процесу валоризације ових производа.

Учесници су током тродневног тренинга имали прилику да се упознају са низом практичних и корисних информација у вези са управљањем финансијама. Посебно значајан сегмент посвећен је моделима за обезбеђивање средстава, јер околности намећу сталну потребу за унапређењем капацитета и увођењем нових услуга за чланове и кориснике, како би се надоместила  све теже доступна  донаторска  средстава за цивилни сектор. У том контексту и тема стратешког планирања и усвајање модела планског приступа,  јесте предуслов који ће помоћи да се удружења додатно оснаже и припреме за  остваривање својих циљева. Учесници ће у наредном периоду припремати акционе планове својих организација, а уз помоћ консултаната, Независног бироа за развој и РРА Златибор, дефинисати акциони план за 2013. годину за регионалну мрежу за развој типичних производа прекограничног подручја. Ове мреже  успостављене су у претходним фазама пројекта, чине их релевантне институције, организације и произвођачи, а заједнички акциони план допринеће да  се наставе активности на развоју и промоцији типичних производ и након завршетка Пројекта. Захваљујући заједничким активностима успостављени су контакти између произвођача и започети договори за успостављање континуиране сарадње  за којом постоји обострани интерес. 

Током боравка у Модричи, организована је посета Фрањевачком самостану у Толиси и Кули Змаја од Босне, што је веома значајно сa аспекта упознавања учесника из нашег краја са  културно–историјским знаменитостима, обичајима и традицијом Босне и Херцеговине. Посебан доживљај била је посета Удружењу Грачаничке кере из Грачанице, захваљујући коме се одржала и сачувала традиционална техника израде ручних радова – керање. Великом упорношћу, радом и креативношћу, жене окупљене у удружењу успеле су да ознаком географског порекла заштите Грачаничко керање, а активним учешћем у пројекту додатно промовишу своје производе.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 232 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде