RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Тренинг Сарајево

У оквиру пројекта Повећање конкурентости малих и средњих предузећа и јачање прекограничних веза у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ2, у Сарајеву 26. и 27. децембра 2013. године је  организована  дводневна обука менаџера и запослених из фирми металског сектора у прекограничном подручју.

Циљ семинара био је јачање људских капацитета малих и средњих предузећа, њихових организационих и преговарачких вештина, као и упознавање са основним принципима управљања, руковођења и правилима модерног менаџмента. У складу са  препорукама  анализе потреба за тренинзима која је претходила самој организацији тренинга, на самом тренингу су  обрађене следеће теме:

1.    Организација, вођење и интерна комуникација -  захтеви, проблеми и практична искуства модерног менаџмента
2.    Приступ продаји, проширење тржишта, преговарање- повећање конкурентности и стратегије развоја продајно орјентисане организације

На тренингу је присуствовало 28 запослених из  10 фирми из БиХ и 10 фирми из Србије, које учествују у пројекту. Кроз интерактиван рад са тренерима менаџери и запослени из МСП су веома лако усвајали знања, учествовали и разговарали о својој организацији пословања, о управљању и  руковођењу у сопственим фирмама.  Тема су били и  модерни менаџмент,  стратегије приступа тржишту,  интерна комуникација унутар предузећа. Фокус је стављени и на  основне елементе приступа продаји производа/услуга и нарочито на  вештине  преговарања. На крају, уз помоћ тренера учесници су по групама  направили  акциони план за наредна три месеца за фирме из којих долазе.

Позив и програм тренинга можете погледати овде.

Листу учесника првог дана можете погледати овде.

Листу учесника другог дана можете погледати овде.

Новинске чланке можете погледати овде.

Интернет чланак можете погледати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

БЕСПЛАТНА УСЛУГА МЕНТОРИНГА ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА ЗА ПРИВРЕДНИКЕ

БЕОГРАД, 21. мај 2020. године: Развојна агенција Србије (РАС) је расписала Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга, који се објављује у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Јавни позив је отворен до 3. јула 2020, укупан буџет износи 6.000.000,00 динара, а крајњих рок завршетка пројекта је 31. децембар 2020.

Циљ пројекта јесте да се привредним субјектима пружи сва могућа подршка за развој и даљи напредак, и да се смањи број привредних субјеката и задруга које неуспешно послују у Србији. 
 

Тренутна посета

Имамо 656 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде