RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Сајам лакши пут до нових клијената

Хановер, Немачка  - шаренило, гужва и лале. Двеста хиљада ових цветова било је постављено у част Холандије, овогодишње земље партнера сајма у Хановеру. Сајамски простор обухватио је  27 хала, са пет хиљада излагача.  За мале компаније попут компанија  из Србије и БиХ овај сајам је био  добра шанса за излазак на међународно тржиште. Промоција на сајму је скупа инвестиција, па је за компаније са  ограниченим буџетом право решење био наступ на заједничком штанду.

Србија ове године није имала национални штанд, али захваљујући пројекту прекограничне сарадње са Босном и Херцеговином „Повећање конкурентности МСП и унапређење прекограничне сарадње у металској индустрији - ЕУМЕТАЛ 2“,   по пет компанија из обе земље дошло је у Хановер. 

Пројекат је обезбедио да се на заједничком штанду представи десет фирми из металопрерађивачког сектора и то из Србије: ИНМОЛД, ПАН КОМЕРЦ, ПЕРФОМ, ТЕРМОРАД и КОРУН, а из Босне и Херцеговине: ЏЕНЕМИ, E&S Metall, САРАЈ-КОМЕРЦ, СТРОЈАЛ и МЕТАЛОС.

Генерално, за фирме које су узеле учешће на сајму ово је било велико искуство. Остврени су и први међуанродни контакти. Но,  не уговарају се, ипак, сви послови одмах. За оне највеће некад прође година или две пре потписивања уговора, док се клијент добро не упозна.

Гост на заједничком штанду РРА Златибор и СЕРДА , на овом престижном сајму, био је председник општине Пожега, господин Милован Мићовић, који је пружио пуну подршку привредницима и као представник локалне самоуправе помогао у промоцији  металског  сектора наших општина.

Прилог РТС можете погледати овде.

Чланак из дневних новина Вести за дијаспору можете прочитати овде.

Чланак из дневних новина Курир можете прочитати овде.

Чланак са Екапије можете прочитати овде.

Чланак са портала capital.ba можете прочитати овде.

Избор из конкурса

Б2Б састанци на LEAP Summit u Zagrebu

У оквиру међународне конференције LEAP SUMMIT која се одржава у Загребу, Европска мрежа предузетништва Хрватске, у партнерству са Развојном агенцијом Србије (РАС), 26. марта ове године организује Б2Б сусрете за иновативна предузећа, предузетнике и Startup-ове. Догађај је првенствено намењен иновативним предузећима, startup-овима, фрееланцерима, инвеститорима, удружењима, студентима, универзитетима и истраживачким институцијама, као и свима онима који желе успоставити међународну пословну сарадњу и истражити нова тржишта.

 

Избор из вести

Конкурс за станаре RIS HUB UE

Регионални иновациони startup hub центар (RIS HUB UE) Ужице је основан од стране кабинета Министра за иновације и технолошки развој, Града Ужица и АРРА Златибор са циљем да пружи инфраструктурну, управљачку и техничку подршку иновативним идејама и новооснованим предузећима, обезбеђујући им могућност да се уз стручну подршку развијау и расту, повезују са академским институцијама, приватним сектором и другим актерима. Успостављањем сарадње и умрежавањем са привредом, науком, истраживачким сектором, средњешколским и високошколским институцијама, РИС центар доприноси креирању одрживог система подршке за реализацију иновативних решења, унапређењу конкурентности регионалне привреде и равномерном регионалном развоју.

 

Тренутна посета

Имамо 643 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде