RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Радионице Нови Пазар и Лесковац

Национална агенција за регионални развој  у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Санџака – СЕДА, Регионалном агенцијом за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа, Центром за развој Јабланичког и Пчињског организовали су радионице три радионице и то:

 

 

1.    20. маја 2014. године у Новом Пазару -  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору текстила“

2.    21. маја 2014. године у Рашкој -  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору лаке индустрије“ и

3.    23. маја 2014. године у Лесковцу -  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору агробизниса“.

Радионице су имале за циљ презентацију резултата истраживања које је реализовано у оквиру ПСД УСАИД пројекта на територији 12 општина. На радионицама су поред представника агенција учествовали представници фирми из сектора текстила, лаке индустрије и агробизниса који су учествовали у самом истраживању.

У првом делу радионица  консултанти су представили обрађене резултате истраживања на основу одговора добијених у анкетним упитницима односно одређених економских показатеља у сва три сектора. Поред тога укратко је представљен значај познавања и разумевања ланца вредности на нивоу сектора и у самом предузећу.

Након представљања резултата учесници (предузетници) су подељени у две радне групе на принципу типа производње. Циљ група је био да се уради SWOT анализа али и да се укаже на одређене проблеме који владају у самом сектору како би се дале одређене препоруке и саме смернице у оквиру пројекта, односно који вид подршке је потребан за унапређење пословања.

Презентацију можете преузети овде.

Анализу можете преузети овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Представљање RеТex пројекта на Форуму градова и регија у Пољској

Од 4. до 6. јуна у граду Рзесзов (Пољска) одржан је Форум градова и регија – међународна конференција коју је организовало Министарство за инвестиције и развој Републике Пољске.

Главне теме Форума биле су прекогранична и територијална сарадња и улога локалних самоуправа у подстицању регионалног и локалног развоја. Део сесије у оквиру Форума организован је у сарадњи са мрежом НАЛАС – Мрежа удружења локалних власти југоисточне Европе.
 

Тренутна посета

Имамо 238 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде