RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Радионице Нови Пазар и Лесковац

Национална агенција за регионални развој  у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Санџака – СЕДА, Регионалном агенцијом за просторни и економски развој Рашког и Моравичког округа, Центром за развој Јабланичког и Пчињског организовали су радионице три радионице и то:

 

 

1.    20. маја 2014. године у Новом Пазару -  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору текстила“

2.    21. маја 2014. године у Рашкој -  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору лаке индустрије“ и

3.    23. маја 2014. године у Лесковцу -  „Идентификација приоритетних подсекторских ланаца вредности у сектору агробизниса“.

Радионице су имале за циљ презентацију резултата истраживања које је реализовано у оквиру ПСД УСАИД пројекта на територији 12 општина. На радионицама су поред представника агенција учествовали представници фирми из сектора текстила, лаке индустрије и агробизниса који су учествовали у самом истраживању.

У првом делу радионица  консултанти су представили обрађене резултате истраживања на основу одговора добијених у анкетним упитницима односно одређених економских показатеља у сва три сектора. Поред тога укратко је представљен значај познавања и разумевања ланца вредности на нивоу сектора и у самом предузећу.

Након представљања резултата учесници (предузетници) су подељени у две радне групе на принципу типа производње. Циљ група је био да се уради SWOT анализа али и да се укаже на одређене проблеме који владају у самом сектору како би се дале одређене препоруке и саме смернице у оквиру пројекта, односно који вид подршке је потребан за унапређење пословања.

Презентацију можете преузети овде.

Анализу можете преузети овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

БЕСПЛАТНА УСЛУГА МЕНТОРИНГА ЗА СЕКТОР ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Продужен рок за пријаве до 10. јуна 2020.године


БЕОГРАД – 18. мај 2020. године – Развојна агенција Србије (РАС) je након проглашења ванредног стања продужила трајање Јавног позива за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије, који је део програма РАС и ЈИЦА „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на Западном Балкану-фаза 2“, до 10. јуна 2020. године.
Циљ овог програма јесте унапређење пословног амбијента и подршке несметаном развоју микро, малих, средњих предузећа и предузетника (ММСПП) која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.

Јавни позив ће бити отворен до 10. јуна, укупан буџет зноси 3.500.000,00 динара, а крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинг је 20. новембар 2020. године.

Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије (РАС), развијеној у дугогодишњој сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА).

Менторинг је бесплатна услуга, коју могу користити микро, мала и средња привредна друштва и предузетници (ММСПП), а заинтересовани корисници добијају свеобухватну подршку (у трајању од 25 до 50 сати) кроз индивидуални приступ у самој компанији. Власник и/или законски заступник привредног субјекта и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге развијају и спроводе акциони план који има за циљ побољшање пословних резултата.
Менторин услугу пружа 70 сертификованих ментора из 17 акредитованих регионалних развојних агенција.
 

Тренутна посета

Имамо 438 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде