RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Javni poziv

У оквиру реализације пројекта ПРОФИС - Промоција финансирања иновација у југоисточној Европи (Промотион оф Финанцинг Инниоватион ин Соутх-Еаст Еуропе), Регионална развојна агенција Златибор расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

за учешће на такмичењу за иновације

Позив је намењен младим талентима, женама иноваторима и почетницима у бизнису који имају или су већ до одређене мере развиили своје пословне идеје и потребна им је финансијска подршка да би их реализовали. Циљ организације такмичења је припрема и разрада бизнис плана иновације и припрема за презентацију потенцијалним инвеститорима из Србије и југоисточне Европе, као и директан пласман високо оцењених иновација у други круг Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији.

 

1. О ПРОЈЕКТУ

Пројекат ПРОФИС се ко-финансира у оквиру Програма транснационалне сарадње југоисточне Европе (Соутх Еаст Еуропе Транснатионал Цооператион Программе) и таргетира један од највећих економских изазова у југоисточној Европи: како и колико брзо иновациони потенцијал може бити искоришћен и на који начин се може превазићи недостатак финансијских средстава. Према подацима прикупљеним кроз истраживања на територији југоисточне Европе, менаџери малих и средњих предузећа сматрају да је приступ финансијама кључни фактор за започињање бизниса, али и за развој и раст МСП сектора. Зато је циљ ПРОФИС-а развој нових капацитета и способности за вођење ране фазе финансирања иновативних пројеката.

Пројекат ПРОФИС реализује 10 партнера из 9 земаља југоисточне Европе: Аустрије, Мађарске, Италије, Румуније, Словачке, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. Да би се реализовали предвиђени циљеви, кроз пројекат се организују пилот акције – национална такмичења за иновативне пројекте у свим земљама учесницама. Након селекције, победници из свих земаља учесница на пројекту ПРОФИС имаће прилику да своје идеје представе потенцијалним инвеститорима на интернационалном такмичењу које ће се одржати у Мађарској (Будимпешта) у новембру 2014. године.

2. ЦИЉЕВИ ТАКМИЧЕЊА ЗА ИНОВАТИВНЕ ПРОЈЕКТЕ

Главни циљеви организовања такмичења за иновације у оквиру овог пројекта су:

1. подршка иноваторима за креирање бизнис/инвестиционог плана са циљем да добију финасирање

2. креирање платформе за сусрете и умрежавање инвеститора и људи који имају идеје, са циљем будућих заједничких активности на регионалном и нивоу југоисточне Европе

3. повећање способности инвеститора да препознају додату вредност развијених услуга кроз конкретне пословне активности

4. повећање видљивости региона југоисточне Европе у области истраживања и иновација

5. унапређење умрежавања заинтересованих страна у југоисточној Европи са актерима за финансирање иновација

3. ЦИЉНЕ ГРУПЕ

Право учешћа на националном такмичењу за иновације имају:

1. Старт-уп фирме које се налазе у почетној фази пословања (до 2 године старости на дан објаве позива)

2. Жене иноватори и предузетнице, које су материјализовале своју пословну идеју

3. Иноватори са пословном идејом за нови производ или услугу у развојној фази

Учешће на такмичењу за иновације пружиће иноваторима са пословном идејом шансу да своју идеју припреме за рано финансирање, а старт-уп фирме и жене предузетнице добиће прилику да се повежу са потенцијалним инвеститорима и пронађу додатне изворе финансирања у циљу унапређења и проширења пословања.

4. ФАЗЕ ТАКМИЧЕЊА ЗА ИНОВАЦИЈЕ

Такмичење за иновације реализује се у 3 фазе, са циљем да се учесницима пружи подршка да додатно разраде своје пословне идеје и припреме их за презентацију на транснационлном такмичењу, на којем ће бити присутни и потенцијални инвеститори.


Опис активности:

ФАЗА 1.

Ø Објављивање јавног позива за подношење пријава

Ø Предселекција 20 најбољих пословних идеја

ФАЗА 2.

Ø Организација 2 тренинга за одабране подносиоце пријава (припрема бизнис плана, извори

финансирања за старт-уп)

Ø Менторска подршка за развој бизнис плана

Ø Презентација победника такмичења (избор 3 најбоље пословне идеје)

ФАЗА 3.

Ø Подучавање 3 победника/победничка тима за учешће на завршном

интернационалном такмичењу у оквиру пројекта ПРОФИС

Ø Учешће на интернационалном такмичењу за иновације са највећим потенцијалом

(представљање потенцијалним инвеститорима и пословним анђелима [1][1])

Ø Припрема свих 20 одабраних иновација из Фазе 1 за пријављивање на Такмичење

за најбољу технолошку иновацију у Србији

5. ОЦЕЊИВАЊЕ ПРИЈАВА

Предселекција достављених пријава извршиће трочлана комисија у следећем саставу:

1. Запослени у РРА Златибор који су ангажовани на пословима подршке предузетништву и приватном сектору (2 члана)

2. Екстерно ангажован експерт за развој бизниса са вишегодишњим искуством у промоцији иновација у пословању

Након затварања јавног позива, сви пријављени биће позвани да презентују своју пословну идеју, на основу чега ће комисија за евалуацију одабрати 20 пријава које ће ући у другу фазу реализације националног такмичења за иновације. Критеријуми за предселекцију 20 најбољих пријава су:

Квалитет описане пословне идеје

50 %

Презентација пословне идеје (посвећеност пословног тима /појединца реализацији идеје)

50 %

Пријаве које буду одабране у фази предселекцје, улазе у другу фазу такмичење током које ће се кроз 2 модула тренинга радити на разради бизнис плана и припреми презентација за промотивни догађај на коме ће бити одабрани победници националног такмичења.

Победници такмичења биће прва 3 набоље рангирана пословна предлога оцењена од стране евалуационе комисије. Да би се најбоље идеје припремиле за презентацију на интернационалном такмичењу, њихови планови ће бити преведени на енглески, а они добити менторску подршку за припрему презентације. Награда за победника такмичења, односно пословну идеју са највише потенцијала за даљи раст и развој, је одлазак на интернационално такмичење иновација у оквиру пројекта ПРОФИС у Будимпешти, у новембру 2014. године. Поред презентације потенцијланим инвеститорима из земаља учесница ПРОФИС-а, победнику интернационалног такмичења следи награда.

6. НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА И РОК ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА

Пријавни образац за учешће на такмичењу за иновације који се налази на сајту РРА Златибор, потребно је доставити на е-маил адресу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . Рок за доставу попуњеног пријавног обрасца је недеља, 07. септембар 2014. године до 24:00 часа. Детаљније информације можете добити на телефон: 031/523-065, 510-498.

Особа за контакт: Данијела Јандрић

[1][1] Poslovni Anđeli su fizička ili pravna lica koja individualno ili kroz vid udruživanja ulažu svoj kaptial, znanje i poslovne kontakte u razvoj poslovnih ideja najčešće sa potencijalom za brz rast. Pored kapitala, Poslovni Anđeli novoj kompaniji u koju investiraju ustupaju i svoje lično iskustvo, veštine i kontakte radi njenog prosperiteta.

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 622 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде