RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

СЕРТИФИКАЦИЈА - КОРАК ДО ИНО ТРЖИШТА

Метлска индустрија у Босни и Србији и даље се суочава са бројним препрекама за извоз производа у суседне и ЕУ земље. Тржиште  ЕУ и производи се развијају знатно брже у поређењу са ситуацијом у нашим земљма, управо због недостатка стандардизације, знања и промоције, сарадње са међународним организацијама, немогућности да се извозе жељене количине производа због квота и других препрека.

Управо због наведених чињеница пројекат ЕУ МЕТАЛ 2 помогао је фирмама које учествују у пројекту да успешно имплементирају стандарде  који им недостају, а све са циљем појаве на ино тржиштима.

Појединачни рад са ангажованим консултантом који је пружио менторску подршку савакој фирми приликом успешне имплементације стандарда, допринео је да фирме спознају неопходност увођења стандарда  и тако  отворе пут за успостављање нових контаката и пописивање нових уговора са ино клијентима. Прилика за то су свакако  међинародни сајмови.   

Учешће на међународним сајмовима је одлична шанса за успостављање контаката са потенцијалним партнерима, финансисјким институцијама, као и промоцију производа и услуга. Такође сајмови пружају могућност директног уговарања послова, промоцију производа и праћење конкуренције.

Избор из конкурса

Обуке запослених у јавном сектору за процену вредности јавне имовине

У оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", у понедељак и уторак, 24. и 25. фебруара 2020. године, у просторијама скупштинске сале општине Бајина Башта, биће организован први сет обука запослених у локалној самоуправи и јавним предузећима Бајине Баште за процену рачуноводствене вредности јавне имовине.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 635 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде