RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Инфо-радионице одржане у Ужицу

Прошле недеље, Ужичани су имали прилику да у четири одвојене информативне радионице сазнају резултате анализе садашњег стања у сегменту коришћења дрвних горива у домаћинствима, али и да добију корисне савете како да унапреде употребу огревног дрвета. Ове нове и занимљиве информације предочене су им од стране стручног тима пројекта „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ који је део GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“, професора Бранка Главоњића и Милице Вукадиновић.

Саме радионице су организоване уз подршку Регионалне развојне агенције Златибор која се потрудила да их уприличи у различитим срединама и за различите циљне групе, како би се постигао што бољи едукативни ефекат. У четвртак, 02. априла, у простору Градског развојног центра, скуп је уприличен за чланове Еко клуба Ужице, док је за становнике Лужничке долине, презентација организована у Дому културе у Карану. У петак, 03. априла, организована је презентација за становнике насеља Коштица, једног од најугроженијих делова Града када је реч о аеро-загађењу, у Дому ученика средњих школа, док су становници Потпећких села присуствовали предавању у вечерњим сатима истог дана у простору Етно парка Терзића Авлија у Злакуси.  

Ефикасним коришћењем огревног дрвета штедимо енергију, природу, време и новац... биле су главне поруке које су Ужичани имали прилику да чују на информативним радионицама које су део шире јавне кампање која је започета крајем прошле године и биће настављена и током ове и наредне грејне сезоне. У оквиру исте планиран је јавни скуп у Ужицу, 25. априла, са почетком у 11:00, на паркинг простору Међај (пут према градској плажи), када ћемо о ефикасној употреби огревног дрвета говорити на отвореном уз демонстрацију правилног сагоревања дрвне биомасе у пећима реномираним домаћих произвођача. 

Више информација можете наћи на интернет страни пројекта http://www.bioenergy-serbia.rs.

Чланак из Вести можете погледати овде.

Прилог ТВ Лав можете погледати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 239 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде