RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Инфо-радионице одржане у Ужицу

Прошле недеље, Ужичани су имали прилику да у четири одвојене информативне радионице сазнају резултате анализе садашњег стања у сегменту коришћења дрвних горива у домаћинствима, али и да добију корисне савете како да унапреде употребу огревног дрвета. Ове нове и занимљиве информације предочене су им од стране стручног тима пројекта „Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима у Србији“ који је део GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“, професора Бранка Главоњића и Милице Вукадиновић.

Саме радионице су организоване уз подршку Регионалне развојне агенције Златибор која се потрудила да их уприличи у различитим срединама и за различите циљне групе, како би се постигао што бољи едукативни ефекат. У четвртак, 02. априла, у простору Градског развојног центра, скуп је уприличен за чланове Еко клуба Ужице, док је за становнике Лужничке долине, презентација организована у Дому културе у Карану. У петак, 03. априла, организована је презентација за становнике насеља Коштица, једног од најугроженијих делова Града када је реч о аеро-загађењу, у Дому ученика средњих школа, док су становници Потпећких села присуствовали предавању у вечерњим сатима истог дана у простору Етно парка Терзића Авлија у Злакуси.  

Ефикасним коришћењем огревног дрвета штедимо енергију, природу, време и новац... биле су главне поруке које су Ужичани имали прилику да чују на информативним радионицама које су део шире јавне кампање која је започета крајем прошле године и биће настављена и током ове и наредне грејне сезоне. У оквиру исте планиран је јавни скуп у Ужицу, 25. априла, са почетком у 11:00, на паркинг простору Међај (пут према градској плажи), када ћемо о ефикасној употреби огревног дрвета говорити на отвореном уз демонстрацију правилног сагоревања дрвне биомасе у пећима реномираним домаћих произвођача. 

Више информација можете наћи на интернет страни пројекта http://www.bioenergy-serbia.rs.

Чланак из Вести можете погледати овде.

Прилог ТВ Лав можете погледати овде.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Започеле пилот акције у оквиру SHIPmEnTT пројекта

У оквиру имплементације SHIPmEnT projekta, Регионална развојна агенција Златибор организовала је у петак, 28. јуна 2019. године у Регионалној привредној комори Ужица, 1. радиноцу на тему значаја и примене права интелектулне својине у пословању. Радионица је део пилот акција и намењена је фирмама које послују у Златиборском округу, али и другим организацијама и институцијама које се баве подршком и пружањем различитих услуга за МСП сектор.
 

Тренутна посета

Имамо 245 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде