RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Информативна радионица у Прибоју

У понедељак, 27. априла, пројектни тим је, заједно са ангажованим експертом, боравио у Прибоју, где је у директном контакту са грађанима радио на промени свести и усвајање добрих пракси када је реч о ефикаснијој употреби огревног дрвета у домаћинствима.

На штанду који је био постављен у новом делу града већ од 15:00, грађани су имали прилику да поразговарају са експертом и менаџером пројекта у вези конкретне теме и добију промотивно-информативне материјале. Већ од 17:00 у простору Дома културе „Пиво Караматијевић“ одржана је и информативна радионица са практичном презентацијом, током које је присутнима изнето прегршт егзактних података и инфорамција везаних за ефикасну употребу дрвне биомасе. Целодневно дружење са Прибојцима додатно потврђује опредељење да пројекат реализујемо на територији Региона, имајући у виду заинтересованост и интеракцију које смо добили у овој општини.

Са сличним активностима у другим општинама Региона, настављамо у мају, али и на почетку наредне грејне сезоне, у септембру.

Прилог са локалне телевизије можете погледати овде.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 238 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде