RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Eдукативно предавање за чланове Зеленог савета Бајине Баште

"Одржива употреба биомасе у функцији побољшања квалитета живота локалне заједнице" била је тема радионице коју смо реализовали за чланове Зеленог савета општине Бајина Башта, у петак, 29. јула 2016. године. Предавање су одржали Слободан Јеротић, машински инжењер и вишегодишњи енергетски менаџер Града Шапца и Ђорђе Марић, шумарски инжењер запослен у Србијашумама.

Радионици су, поред чланова Зеленог савета, присуствовали и представници других општинских служби, ЈП Тара, Електродистрибуције, ЈП ББ Терм, цивилног друштва, као и председници месних заједница Костојевићи и Јагоштица. Сви присутни су, показало се, врло релевантни за ову тему и могу допринети њеној даљој разради и широј примени. Показало се да ће посебно изазовно бити организовати адекватан ланац снабдевања дрвном биомасом из шума до саме топлане и томе ће се морати приступити са посебном пажњом и одговорношћу, како би се изнашли најоптималнији модели у којима би локална заједница имала могућност да додатно заради од продаје сировине, а топлана имала што квалитетнију и што повољнију сировину на располагању.

Општина Бајина Башта је крупним корацима кренула ка одрживој употреби дрвне биомасе у својим системима, чиме је начинила пионирски искорак међу локалним самоуправама у Србији. Недавно усвојена одлука Скупштине општине о кредитном задужењу у износу од 250 милиона динара за замену котловског система у градској топлани, као и укључивање у пројекат BioVill којим ће се разрађивати најефикаснији модели за успостављање концепта биоенергетског села у Костојевићима, показатељ су спремности и храбрости ове општине да што пре крене путем одрживог развоја, базираног на сопственом потенцијалу.

Радионица је организована у склопу пројекта „Промоција одрживе употребе биоенергије у Златиборској области“, који реализује РРА Златибор уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу – GIZ.

Агенду скупа можете погледати овде.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 231 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Заштита животне средине Eдукативно предавање за чланове Зеленог савета Бајине Баште