RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

За набавку опреме малим предузећима намењено 550 милиона динара - Могуће суфинансирање до 25%

Влада Србије усвојила је Уредбу о утврђивању Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2017. години, за шта је намењено 550 милиона динара.

За субвенционисање набавке опреме малим предузећима у овој години користиће се и неутрошена средства из 2016. године у износу од 17,7 милиона динара, која су пренета Развојној агенцији Србије.

Циљ програма је јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

Средства су намењена за суфинансирање набавке нове производне опреме или машина, транспортно-манипулативних средстава укључених у процес производње и унутрашњег транспорта и нових делова, специјализованих алата за машине или других капиталних добара.

Предузећа могу остварити право на суфинансирање до 25% нето вредности набавке производне опреме. Обавезно је учешће у висини од 5% нето вредности производне опреме, док ће се преосталих 70% обезбедити из кредита пословних банака или финансијског лизинга лизинг компаније укључених у спровођење овог програма.

Износ одобрене бесповратне помоћи у висини до 25% нето вредности производне опреме не може бити мањи од 250.000 динара, нити већи од 2,5 милиона динара.

Министарство ће, након избора пословних банака и лизинг компаније за учешће у програму, објавити јавни позив привредницима за доделу бесповратних средстава.

Уредба Владе

eKapija

Избор из конкурса

Инклузија Рома и превазилажење сегрегативног мултикултурализма

Институција која расписује конкурс: Фонд за отворено друштво

Рок за предају документације: 26-03-2017

Тема: Култура, Људска права
 

Избор из вести

DAFF агрибизнис обука

DAFF агрибизнис обука намењена је младима до 30 година старости, одржава се у Рашком, Златиборском и Подунавском округу, и укључује следеће теме: одржива пољопривреда а посебно органски узгој, о предузетништву и особинама предузетника/ца, израда бизнис плана, презентација пословне идеје, регистрација посла, о мотивацији, доношењу одлука, преговарању, о фондовима и субвенцијама, о умрежавању, брендирању и стандардима у производњи.
 

Тренутна посета

Имамо 101 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести За набавку опреме малим предузећима намењено 550 милиона динара - Могуће суфинансирање до 25%