RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

За набавку опреме малим предузећима намењено 550 милиона динара - Могуће суфинансирање до 25%

Влада Србије усвојила је Уредбу о утврђивању Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2017. години, за шта је намењено 550 милиона динара.

За субвенционисање набавке опреме малим предузећима у овој години користиће се и неутрошена средства из 2016. године у износу од 17,7 милиона динара, која су пренета Развојној агенцији Србије.

Циљ програма је јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

Средства су намењена за суфинансирање набавке нове производне опреме или машина, транспортно-манипулативних средстава укључених у процес производње и унутрашњег транспорта и нових делова, специјализованих алата за машине или других капиталних добара.

Предузећа могу остварити право на суфинансирање до 25% нето вредности набавке производне опреме. Обавезно је учешће у висини од 5% нето вредности производне опреме, док ће се преосталих 70% обезбедити из кредита пословних банака или финансијског лизинга лизинг компаније укључених у спровођење овог програма.

Износ одобрене бесповратне помоћи у висини до 25% нето вредности производне опреме не може бити мањи од 250.000 динара, нити већи од 2,5 милиона динара.

Министарство ће, након избора пословних банака и лизинг компаније за учешће у програму, објавити јавни позив привредницима за доделу бесповратних средстава.

Уредба Владе

eKapija

Избор из конкурса

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге mentoring

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга објављује се у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2017. години, који се реализује преко акредитованих развојних агенција (АРРА).

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 106 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести За набавку опреме малим предузећима намењено 550 милиона динара - Могуће суфинансирање до 25%