RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

РРА ЗЛАТИБОР ОРГАНИЗУЈЕ НАСТУП ПРОИЗВОЂАЧА ТРАДИЦИОНАЛНИХ ПРОИЗВОДА ИЗ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА „ДРИНА –ТАРА“ И „ДРИНА –САВА“ НА 12. САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА , БЕОГРАДСКИ САЈАМ, ХАЛА 3

РРА Златибор, ове године, у партнерству са Сталном радном  групом за регионални рурални развој (SWG) у jугоисточној Европи организује наступ излагача  из прекограничних региона   „Дрина-Тара“ и „Дрина –Сава“    на 12. Сајму етно хране и пића у Београду, од 22-25. новембра 2017. године.
Сајам Етно хране и пића је регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин.

Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује. Нa 12. Сајму етно хране и пића на појединачним или групним штандовима представиће се више од 2.000 различитих прехрамбених производа, карактеристичних за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина, који се праве по посебној рецептури и у ограниченој количини за тржиште.

На 30м2 брендираног штанда у оквиру штанда Привредне коморе Србије- западне Србије представиће се произвођачи месних и млечних прерађевина, меда, произвођачи сокова и ракије, произвођачи зачинског биља и трава из Србије: ПГ Стојановић(село Мачкат), Мини млекара „Наша Златка“ (село Крива Река), ПГ Ојданић (село Равни), Софи воће (Пријепоље), Дестилерија Стара Златиборка плус (Ужице) ,ПГ Гачић Магаза (Богатић), ПГ Будимировић (Богатић); из Босне и Херцеговине: ПГ Тешић (Лопаре), ЦОД „Луна“ (Рудо) и из Црне Горе: Жељко Мацановић (село Глибаћи, Пљевља), Бесим Салковић (село Поткрајци, Бијело Поље), Душан и Цана Јоксимовић (Бијело Поље);

За посетиоце Сајма су посебно осмишљене две презентације локалних  традиционалних производа и то:
у петак 24.11.2017. од 17-18 часова, ПЛАНИНСКА ЧАЈАНКА на штанду Привредне коморе Србије- западне Србије - дегустација чајева од лековитог биља у комбинацији са производима од хељде и џемова од јагодастог воћа са планина и долина прекограничног подручја

у суботу 25.11.2017. од 12-13 часова на централном штанду „Етно двориште“, ОКУСИ ПЛАНИНУ- припрему,  презентацију и дегустацију „етно класик коктела“ (локални производи у класик коктелима) и планинских залогаја (качамак са кајмаком и копривом, приганице са плеваљским сиром и златиборском пршутом, хељдин колач са малином из долине Лима)

Сајам етно хране и пића на Београдском сајму сваке године посећује све већи број пословних посетилаца и публике. На прошлој манифестацији регистровано је  6.615 углавном пословних посетилаца из Србије и иностранства који су имали прилику да на изложбеном простору од 4.438 м2 обиђу преко 380 домаћих и 20 страних излагача.

Организацију регионалне манифестације “12. Етно Сајам хране и пића“ је подржала Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у оквиру Пројекта “Рурални развој кроз интегрисано управљање шумским и водним ресурсима у Југоисточној Европи: Перспективе руралног развоја: квалификовање, реинтеграција и (само) запошљавање " у партнерству са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) који финансира Федерално министарство републике Немачке за економску сарадњу и развој (БМЗ).

Више информација на:

http://seerural.org/

 

 

Избор из конкурса

Јавни конкурс за доделу подстицајних средстава

Институција која расписује конкурс: Министарство заштите животне средине

Рок за предају документације: 31-01-2018

Тема: Заштита животне средине
 

Избор из вести

У Краљеву одржани округли столови у циљу стратешког развоја Голије

Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и развојни програм Европски ПРОГРЕС су 26. и 27. октобра 2017. године у просторијама Народног музеја у Краљеву, уз логистичку подршку Регионалне развојне агенције Златибор д.о.о. организовали пет округлих столова у оквиру пројекта „Голија – прелаз од планирања ка развоју“. Окупљени представници ресорних министарстава, регионалних и локалних власти, јавних установа и предузећа,  приватног и цивилног сектора и појединци су заједно разматрали и дискутовали о моделима управљања Парком природе Голија и планином Голија као туристичком дестинацијом.
 

Тренутна посета

Имамо 146 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Вести РРА ЗЛАТИБОР ОРГАНИЗУЈЕ НАСТУП ПРОИЗВОЂАЧА ТРАДИЦИОНАЛНИХ ПРОИЗВОДА ИЗ ПРЕКОГРАНИЧНИХ РЕГИОНА „ДРИНА –ТАРА“ И „ДРИНА –САВА“ НА 12. САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА , БЕОГРАДСКИ САЈАМ, ХАЛА 3