RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Подршка локалне власти у Бијелом Пољу реализацији пројекта ПОРАЛИСТ

Тим задужен за спровођење  пројекта ПОРАЛИСТ, одржао је 7. марта 2019. године у Бијелом Пољу састанак са председником општине, Петром Смоловићем,  у циљу представљања пројекта и успостављања дугорочне сарадње у његовој реализацији.

На састанку су  представљене планиране активности којима су обухваћене територије суседних општина  Бијело Поље и Пријепоље, које се спроводе како би се на прекограничном подручју успоставио заједнички модел који ће допринети адекватној валоризацији природних ресурса  и њиховом одрживом коришћењу у функцији социо-економског напретка  локалних заједница. Током реализације успоставиће се платформа која ће допринети унапређењу система заштите, сакупљања и одрживе комерцијализације лековитог биља у таргетираном подручју. Локално становништво ће такође бити укључено у све фазе реализације пројекта, а кроз рад са стручњацима Института др Јосиф Панчић, имаће прилику да стекне знања из области сакупљања, сушења, чувања и продаје  лековитог биља. Председник је  такође упознат са значајем и улогом радне групе која ће бити формирана током пројекта и исказао је спремност да у складу са предложеном структуром именује  чланове из општинских служби, који ће бити подршка за остваривање циљева пројекта. С обзиром да ће радна група бити формирана и у општини Пријепоље, за почетну конференцију пројекта која је планирана у априлу, најављено је свечано потписивање Меморандума о сарадњи две суседне општине, које ће у будућности заједничким снагама деловати у области очувања и заштите лековитог биља као живе инфраструктуре одрживог туризма. 

Пројекат ПОРАЛИСТ – Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе инфраструктуре одрживог туризма, одобрен је у оквиру првог позива ИПА ИИ Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, који кофинансира Европска унија.  Спроводе га Регионална развојна агенција Златибор из Ужица, Институт за проучавање лековитог биља др Јосиф Панчић из Београда и Невладина организација Мултимедијал Монтенегро из Бијелог Поља.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ДИГИТАЛНОЈ ТРАНСФОРМАЦИЈИ ММСП

Развојна агенција Србије расписује Јавни позив у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину и Меморандумом о разумевању о спровођењу Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП за 2019. годину закљученим са Немачком организацијом за међународну сарадњу (даље: GIZ).

Циљ Програма подршке дигиталној трансформацији ММСП је да се створи јасна инфраструктура за подршку ММСП у процесу дигиталне трансформације.

Овај процес захтева стратешки приступ, како у анализи постојећег стања, тако и у планирању будућих пословних активности. Један од кључних предуслова за успех и постизање пуног ефекта дигиталне трансформације је увођење нових пословних модела и принципа пословања заснованих на доступним дигиталним алатима.
 

Избор из вести

Јавни позив за исказивање интереса за учешће у програму сертификације/стандардизације објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard)

Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је прикупљање пријава за исказивање интереса за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте на подручју Србије.
Позивају се сви заинтересовани регистровани правни субјекти да доставе своје изјаве о интересу за учешће у сертификацији/стандардизацији објеката погодних за бициклисте (Bike Friendly Standard).

 

Тренутна посета

Имамо 237 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде