RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Подршка локалне власти у Бијелом Пољу реализацији пројекта ПОРАЛИСТ

Тим задужен за спровођење  пројекта ПОРАЛИСТ, одржао је 7. марта 2019. године у Бијелом Пољу састанак са председником општине, Петром Смоловићем,  у циљу представљања пројекта и успостављања дугорочне сарадње у његовој реализацији.

На састанку су  представљене планиране активности којима су обухваћене територије суседних општина  Бијело Поље и Пријепоље, које се спроводе како би се на прекограничном подручју успоставио заједнички модел који ће допринети адекватној валоризацији природних ресурса  и њиховом одрживом коришћењу у функцији социо-економског напретка  локалних заједница. Током реализације успоставиће се платформа која ће допринети унапређењу система заштите, сакупљања и одрживе комерцијализације лековитог биља у таргетираном подручју. Локално становништво ће такође бити укључено у све фазе реализације пројекта, а кроз рад са стручњацима Института др Јосиф Панчић, имаће прилику да стекне знања из области сакупљања, сушења, чувања и продаје  лековитог биља. Председник је  такође упознат са значајем и улогом радне групе која ће бити формирана током пројекта и исказао је спремност да у складу са предложеном структуром именује  чланове из општинских служби, који ће бити подршка за остваривање циљева пројекта. С обзиром да ће радна група бити формирана и у општини Пријепоље, за почетну конференцију пројекта која је планирана у априлу, најављено је свечано потписивање Меморандума о сарадњи две суседне општине, које ће у будућности заједничким снагама деловати у области очувања и заштите лековитог биља као живе инфраструктуре одрживог туризма. 

Пројекат ПОРАЛИСТ – Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе инфраструктуре одрживог туризма, одобрен је у оквиру првог позива ИПА ИИ Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, који кофинансира Европска унија.  Спроводе га Регионална развојна агенција Златибор из Ужица, Институт за проучавање лековитог биља др Јосиф Панчић из Београда и Невладина организација Мултимедијал Монтенегро из Бијелог Поља.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ НЕЗАПОСЛЕНИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Субвенција за самозапошљавање намењена је незапосленима који се воде на евиденцији Националне службе за запошљавање (у даљем тексту: Национална служба) и имају завршену обуку за развој предузетништва.

Субвенција за самозапошљавање додељује се у једнократном износу од 200.000,00 динара, односно 220.000,00 динара у случају самозапошљавања вишкова запослених или 240.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом, ради оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва, као и оснивања привредног друштва, уколико оснивач заснива у њему радни однос.

 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 175 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде