RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПОЧЕТАК ТЕРЕНСКОГ ИСТРАЖИВАЊА У ОКВИРУ ПОРАЛИСТ ПРОЈЕКТА

У понедељак 23. септембра 2019. године тим стручњака из Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ почиње теренски рад на брдско-планинским подручјима у пограничној територији општина Бијело Поље и Пријепоље. Теренско истраживање се спроводи у оквиру пројекта Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре одрживог туризма-ПОРАЛИСТ, финансијски подржаног од стране Европскје уније преко Програма прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020.

Циљ истраживања које ће у различитим периодима вегетације реализовати шесточлани тим Института Јосиф Панчић, је идентификовање станишта лековитог биља у пограничној регији општина Бијело Поље и Пријепоље, анализа заступљености биљних врста, прикупљање информација од значаја за сваку регистровану биљну врсту (опис, хемисјки састав, станиште, распрострањеност, лековита својства, методе сушења, начин складиштења и употребе и сл). Информације прикупљене током теренског истраживања биће искоришћене за израду електронског директоријума лековитог биља, као и протокола за заштиту, који ће локалним заједницама помоћи да сачувају природна богатаства којима располажу и користе их на одржив начин. Успостављање одрживог модела употребе лековите биљне инфраструктуре у медицинске, козметичке и гастротуристичке сврхе, допринеће креирању нових могућности за развој локалних заједница и унапређењу туристичке понуде, имајући да у виду да туризам представља развојни приоритет обе општине у пограничном подручју.

 

Избор из конкурса

Обуке запослених у јавном сектору за процену вредности јавне имовине

У оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", у понедељак и уторак, 24. и 25. фебруара 2020. године, у просторијама скупштинске сале општине Бајина Башта, биће организован први сет обука запослених у локалној самоуправи и јавним предузећима Бајине Баште за процену рачуноводствене вредности јавне имовине.

 

Избор из вести

ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед проглашења ванредне ситуације која подразумева и забрану кретања на територији Републике Србије и Босне и Херцеговине, одлаже се спровођење обука из области агротуризма у оквиру јавног позива Erasmus plus пројекта LANDS.

У току трајања ванредног стања заинтересовани полазници могу приступити свим материјалима са кусева на Моодле платформи: http://vpts.edu.rs/moodle/course/index.php?categoryid=8

Све даље активности на реализацији обука могу се спроводити путем платформе а заинтересовани се могу обратити на маил адресу danijela.jandric@rrazlatibor.rs.

Након престанка важења ванредног стања, заинтересовани корисници биће обавештени о даљем начину рада.

 

 

Тренутна посета

Имамо 459 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде