RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ОДРЖАН САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ТИМА

Дана 30. септембра 2019. године у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор, одржан је састанак са представницима Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ који наступа као партнер у спровођењу прекограничног пројекта - ПОРАЛИСТ.

Састанак је представљао прилику да се изнесу ставови, мишљења и резултати седмодневног научно-истраживачког рада спроведеног на брдско-планинским подручјима општина Бијело Поље и Пријепоље, као и да се прецизирају датуми предстојећих пројектних активности на обе прекограничне територије.

Прву половину месеца октобра чланови пројектног тима ће искористити за наредну фазу спровођења активности и за пројектом предвиђене едукације локалног становништва са циљем успостављања одрживог модела сакупљања, складиштења расадничке производње и употребе лековитог биља. Едукативни програм ће поред теоријског рада, бити усмерен и на практичне сегменте, чиме ће се учесницима пружити шанса да унапреде своје капацитете и одрживим механизмима експлоатације, лековиту биљну инфраструктуру употребе као ресурс за унапређење социо-економског статуса и да кроз повећање прихода, запослености допринесу стварању могућности за даљи развој локалних прекограничних заједница на чијој територији се пројектне активности спроводе.

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 244 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде