RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ОДРЖАН САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ТИМА

Дана 30. септембра 2019. године у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор, одржан је састанак са представницима Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ који наступа као партнер у спровођењу прекограничног пројекта - ПОРАЛИСТ.

Састанак је представљао прилику да се изнесу ставови, мишљења и резултати седмодневног научно-истраживачког рада спроведеног на брдско-планинским подручјима општина Бијело Поље и Пријепоље, као и да се прецизирају датуми предстојећих пројектних активности на обе прекограничне територије.

Прву половину месеца октобра чланови пројектног тима ће искористити за наредну фазу спровођења активности и за пројектом предвиђене едукације локалног становништва са циљем успостављања одрживог модела сакупљања, складиштења расадничке производње и употребе лековитог биља. Едукативни програм ће поред теоријског рада, бити усмерен и на практичне сегменте, чиме ће се учесницима пружити шанса да унапреде своје капацитете и одрживим механизмима експлоатације, лековиту биљну инфраструктуру употребе као ресурс за унапређење социо-економског статуса и да кроз повећање прихода, запослености допринесу стварању могућности за даљи развој локалних прекограничних заједница на чијој територији се пројектне активности спроводе.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА у оквиру Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години

Република Србија

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

у оквиру

Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години


Циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.
 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 473 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде