RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ОДРЖАН САСТАНАК ПРОЈЕКТНОГ ТИМА

Дана 30. септембра 2019. године у просторијама Регионалне развојне агенције Златибор, одржан је састанак са представницима Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ који наступа као партнер у спровођењу прекограничног пројекта - ПОРАЛИСТ.

Састанак је представљао прилику да се изнесу ставови, мишљења и резултати седмодневног научно-истраживачког рада спроведеног на брдско-планинским подручјима општина Бијело Поље и Пријепоље, као и да се прецизирају датуми предстојећих пројектних активности на обе прекограничне територије.

Прву половину месеца октобра чланови пројектног тима ће искористити за наредну фазу спровођења активности и за пројектом предвиђене едукације локалног становништва са циљем успостављања одрживог модела сакупљања, складиштења расадничке производње и употребе лековитог биља. Едукативни програм ће поред теоријског рада, бити усмерен и на практичне сегменте, чиме ће се учесницима пружити шанса да унапреде своје капацитете и одрживим механизмима експлоатације, лековиту биљну инфраструктуру употребе као ресурс за унапређење социо-економског статуса и да кроз повећање прихода, запослености допринесу стварању могућности за даљи развој локалних прекограничних заједница на чијој територији се пројектне активности спроводе.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПРУЖАЊА СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) расписује Јавни позив за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) са циљем унапређења пословног амбијента и подршке несметаном развоју ММСПП која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике. Јавни позив се објављује у складу са Годишњим програмом рада Развојне агенције Србије за 2019. годину.
 

Избор из вести

Започеле пилот акције у оквиру SHIPmEnTT пројекта

У оквиру имплементације SHIPmEnT projekta, Регионална развојна агенција Златибор организовала је у петак, 28. јуна 2019. године у Регионалној привредној комори Ужица, 1. радиноцу на тему значаја и примене права интелектулне својине у пословању. Радионица је део пилот акција и намењена је фирмама које послују у Златиборском округу, али и другим организацијама и институцијама које се баве подршком и пружањем различитих услуга за МСП сектор.
 

Тренутна посета

Имамо 577 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде