RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ЕДУКАЦИЈА ЛОКАЛНОГ СТАНОВНИШТВА У ОКВИРУ ПОРАЛИСТ ПРОЈЕКТА

Циклус обука планираних у оквиру пројекта Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре одрживог туризма-ПОРАЛИСТ, почиње организацијом тренинга у Бијелом Пољу у уторак, 15.10. и у Пријепољу, у среду, 16.10. 219. године. Тим стручњака из Института за проучавање лековитог биља Др Јосиф Панчић одржаће предавања о лековитом биљу, из области одрживог сакупљања, складиштења, расадничке и контејнерске производње,  култивације, компостирања и заштите лековитог биља. 

Едукативни програм се спроводи у оквиру пројекта Поралист  који кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, уз подршку Министарства за европске интеграције Републике Србије и Канцеларије за европске интеграције Републике Црне Горе.

Кроз 4 модула тренинга -унапредиће се вештине и знања -актера на тероторији обе општине који се баве лековитим биљем, са циљем да се успостави одржив модел сакупљања, складиштења и употребе лековитог биља, као и да се кроз диверсификацију понуде и интегрисање лековитог биља у медицинске, козметичке и гастротуристичке сврхе, природни ресурси ставе у функцију развоја туризма.

Успостављање одрживих модела употребе лековите биљне инфраструктуре, одрживих механизама и креирање иновативних решења за локални развој у двема суседним државама, Србији и Црној Гори, доприноси се стварању нових могућности унапређење туристичких садржаја као једног од приоритетних сектора развоја општина у прекограничном подручју.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 323 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде