RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Финализација курсева у оквиру ЛАНДС пројекта

Током састанка партнера на пројекту LANDS, који је  у Нитри од 29-31. октобра 2019. године организовао Словачки универзитет за пољопривреду, финализовани су и презентовани материјали за 2 категорије курсева за пружаоце услуга у агротуризму. Прва група курсева односи се на управљање домаћинством, док је друга посвећена креирању садржаја за анимацију туриста. Сада следи акредитација програма обука, након чега ће пројектни партнери започети реализацију обука у Србији и Босни и Херцеговини, у складу са планираном динамиком. У сарадњи са локалним туристичким организацијама, регионалне развојне агенције ће објавити јавни позив како би заинтересовани пружаоци услуга могли да се пријаве за одређене теме. На састанку је договорена динамика реализације активности и оквирни план састанака за наредну годину.


У циљу упознавања партнера из Србије и БиХ са примерима добре праксе и искуствима Словачке, домаћини су презентовали актелно стање у сектору туризма и организовали посету агротуристичком домаћинству Agropenzion Adam Biofarm Charolais које се налази у близини Нитре. Поред основне пољопривредне делатности и слободног узгоја говеда на преко 300 хектара, на фарми  постоји пансион за смештај гостију, ресторан, велнес центар са затвореним базеном и бројни садржаји за анимацију туриста – јахање, тенис, билијар, стрелиште. Понуда се допуњује организацијом културних, друштвених и спортских догађаја, дечјих летњих кампова у седлу и школа у природи. Фарма сарађује и са пољопривредно прехрамбеном школом, тако да има и објекат где ученици из средње школе имају наставу и праксу. Током посете обишли смо и новоиграђени објекат у којем ће ускоро почети производња пива, чоколаде и прерађевина од воћа, а све у циљу  искоришћења потенцијала и пласирања производа са додатом вредношћу. Власник је за изградњу овог објеката добио бесповратну финансијску подршку Европске уније.

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Фонд за развој Републике Србије је донео одлуку о мировању обавеза (мораторијуму).

Обавештавају се сви корисници кредита који су у редовној отплати и којима ануитети доспевају у 2020. години, а који НЕ ЖЕЛЕ ДА КОРИСТЕ мировање доспелих обавеза, да изјаву о редовном обрачуну ануитета морају да доставе на мејл :  moratorijum@fondzarazvoj.rs, најкасније до 15.04.2020. године.

Корисницима кредита којима у периоду мировања ( до 30.09.2020. године) доспева последњи ануитет, а кредит је обезбеђен гаранцијом банке, доспеће последњег ануитета помера се на 31.12.2020. године, уколико корисници кредита обезбеде продужење рока важења гаранције до 31.01.2021. године. Нова гаранција или анекс постојеће гаранције са наведеним новим доспећем мора бити достављена Фонду најкасније 15 дана пре датума доспећа гаранције. У супротном, у случају неплаћања обавеза,  Фонд ће о доспећу, активирати постојећу гаранцију.

 

Тренутна посета

Имамо 557 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде