RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Финализација курсева у оквиру ЛАНДС пројекта

Током састанка партнера на пројекту LANDS, који је  у Нитри од 29-31. октобра 2019. године организовао Словачки универзитет за пољопривреду, финализовани су и презентовани материјали за 2 категорије курсева за пружаоце услуга у агротуризму. Прва група курсева односи се на управљање домаћинством, док је друга посвећена креирању садржаја за анимацију туриста. Сада следи акредитација програма обука, након чега ће пројектни партнери започети реализацију обука у Србији и Босни и Херцеговини, у складу са планираном динамиком. У сарадњи са локалним туристичким организацијама, регионалне развојне агенције ће објавити јавни позив како би заинтересовани пружаоци услуга могли да се пријаве за одређене теме. На састанку је договорена динамика реализације активности и оквирни план састанака за наредну годину.


У циљу упознавања партнера из Србије и БиХ са примерима добре праксе и искуствима Словачке, домаћини су презентовали актелно стање у сектору туризма и организовали посету агротуристичком домаћинству Agropenzion Adam Biofarm Charolais које се налази у близини Нитре. Поред основне пољопривредне делатности и слободног узгоја говеда на преко 300 хектара, на фарми  постоји пансион за смештај гостију, ресторан, велнес центар са затвореним базеном и бројни садржаји за анимацију туриста – јахање, тенис, билијар, стрелиште. Понуда се допуњује организацијом културних, друштвених и спортских догађаја, дечјих летњих кампова у седлу и школа у природи. Фарма сарађује и са пољопривредно прехрамбеном школом, тако да има и објекат где ученици из средње школе имају наставу и праксу. Током посете обишли смо и новоиграђени објекат у којем ће ускоро почети производња пива, чоколаде и прерађевина од воћа, а све у циљу  искоришћења потенцијала и пласирања производа са додатом вредношћу. Власник је за изградњу овог објеката добио бесповратну финансијску подршку Европске уније.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Дигитализација националне баштине Републике Србије

Министарство за европске интеграције покренуло је 2018. године пројекат дигитализације националне културне баштине како би указало на важност обнове споменика културе у Републици Србији као и на значај коришћења средстава из ЕУ фондова у области културе и стваралаштва.

 

 

Тренутна посета

Имамо 208 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде