RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Пројекат SHIPmEnTT на 5. Форуму о интернационализацији пословања

У оквиру Форума о интернационализацији пословања који 7-8.новембра организује Развојна агенција Републике Српске, у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и Европском мрежом предузетништва, РРА Златибор је као учесник представила актуелни пројекат који спроводи у оквиру ADRION програма. Првог дана Форума, на панелу "Подршка МСП кроз ЕУ фондове - искуства и изазови", директор Славко Лукић је говорио о значају подршке која је МСП сектору доступна кроз SHIPmEnTT и сличне пројекте.

Како би се на путу евроинтеграција  привреда припремила за излазак на друга тржишта, потребно је успоставити  чвршћу сарадњу приватног и јавног сектора и подићи капацитете за коришћење доступних средстава. О искуствима и систему подршке у ЕУ, говорила је Јасна Мак из Развојне агенције Марибора, презентујући новоуспотављени систем за подршку бизнис сектору Slovenian Business Point. Небојша Бонџулић, учесник панела из фирме Pankomerc из Пожеге, истакао је пример кластера West Metal Group,  преко којег су фирме металске индустрије конкурисале за средства из различитих фондова, организовале заједничке наступе на међународним сајмовима и реализовале значајне послове.

Другог дана Форума, организовани су Б2Б сусрети, за које су фирме и посредничке организације могле да се пријаве преко портала на сајту Форума.  Фирме из Златиборског округа, односно 5 чланица кластера које су укључене у активности SHIPmEnTT-а, имале су прилику да успоставе контакте са фирмама из региона и започну преговоре о новим пословима и сарадњи. Поред приватног сектора, Форум је окупио и значајан број организација за подршку бизнису, истраживачких и научних институција, што је веома значајно у контексту  реализације иновативних пројекта, интернационализације и повећања конкурентности приватног сектора.

 

Избор из конкурса

Б2Б састанци на LEAP Summit u Zagrebu

У оквиру међународне конференције LEAP SUMMIT која се одржава у Загребу, Европска мрежа предузетништва Хрватске, у партнерству са Развојном агенцијом Србије (РАС), 26. марта ове године организује Б2Б сусрете за иновативна предузећа, предузетнике и Startup-ове. Догађај је првенствено намењен иновативним предузећима, startup-овима, фрееланцерима, инвеститорима, удружењима, студентима, универзитетима и истраживачким институцијама, као и свима онима који желе успоставити међународну пословну сарадњу и истражити нова тржишта.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 311 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде