RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Пројекат SHIPmEnTT на 5. Форуму о интернационализацији пословања

У оквиру Форума о интернационализацији пословања који 7-8.новембра организује Развојна агенција Републике Српске, у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и Европском мрежом предузетништва, РРА Златибор је као учесник представила актуелни пројекат који спроводи у оквиру ADRION програма. Првог дана Форума, на панелу "Подршка МСП кроз ЕУ фондове - искуства и изазови", директор Славко Лукић је говорио о значају подршке која је МСП сектору доступна кроз SHIPmEnTT и сличне пројекте.

Како би се на путу евроинтеграција  привреда припремила за излазак на друга тржишта, потребно је успоставити  чвршћу сарадњу приватног и јавног сектора и подићи капацитете за коришћење доступних средстава. О искуствима и систему подршке у ЕУ, говорила је Јасна Мак из Развојне агенције Марибора, презентујући новоуспотављени систем за подршку бизнис сектору Slovenian Business Point. Небојша Бонџулић, учесник панела из фирме Pankomerc из Пожеге, истакао је пример кластера West Metal Group,  преко којег су фирме металске индустрије конкурисале за средства из различитих фондова, организовале заједничке наступе на међународним сајмовима и реализовале значајне послове.

Другог дана Форума, организовани су Б2Б сусрети, за које су фирме и посредничке организације могле да се пријаве преко портала на сајту Форума.  Фирме из Златиборског округа, односно 5 чланица кластера које су укључене у активности SHIPmEnTT-а, имале су прилику да успоставе контакте са фирмама из региона и започну преговоре о новим пословима и сарадњи. Поред приватног сектора, Форум је окупио и значајан број организација за подршку бизнису, истраживачких и научних институција, што је веома значајно у контексту  реализације иновативних пројекта, интернационализације и повећања конкурентности приватног сектора.

 

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

ОБАВЕШТЕЊЕ

Услед проглашења ванредне ситуације која подразумева и забрану кретања на територији Републике Србије и Босне и Херцеговине, одлаже се спровођење обука из области агротуризма у оквиру јавног позива Erasmus plus пројекта LANDS.

У току трајања ванредног стања заинтересовани полазници могу приступити свим материјалима са кусева на Моодле платформи: http://vpts.edu.rs/moodle/course/index.php?categoryid=8

Све даље активности на реализацији обука могу се спроводити путем платформе а заинтересовани се могу обратити на маил адресу danijela.jandric@rrazlatibor.rs.

Након престанка важења ванредног стања, заинтересовани корисници биће обавештени о даљем начину рада.

 

 

Тренутна посета

Имамо 558 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде