RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Састанак општинске радне групе Пријепоље

Први заједнички састанак радне групе општине Пријепоље формиране у оквиру активности пројекта ПОРАЛИСТ,  коју чине релевантни представници цивилног, јавног и приватног сектора, биће одржан у Пријепољу, 14. новембра 2019. године.


Састанак ће представљати прилику да се заинтересовани актери упознају са планираним активностима на подручју њихове локалне заједнице. Циљ  формирања  радне групе  је креирање алата за подизање капацитета локалних самоуправа Бијело Поље и Пријепоље,  успостављање механизама за одрживо планирање природних ресурса и јачање преговарачке моћи у односу на национални ниво. Размена мишљења, знања и искустава релевантних актера у области лековитог биља ће допринети успостављању заједничког модела за адекватну валоризацију природних ресурса и њихову одрживу употребу. Крајњи циљ пројекта је социо-економски напредак становништва из руралних подручја са фокусом на женску популацију и младе.

Кроз читав циклус активности локалних и заједничке међуопштинске радне групе, радиће се на успостављању институционалног оквира и одрживе платформе за унапређење система заштите, сакупљања и одрживе комерцијализације лековитог биља у таргетираном подручју. Локално становништво и представници радних група биће укључени у све фазе реализације пројекта, а кроз рад са стручњацима Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ добиће прилику да унапреде знања из области сакупљања лековитог биља и успоставе адекватне канале комерцијализације лековитог биља кроз синергију са сектором туризма.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента за пружање претприступне помоћи за период 2014-2020 (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, уз подршку Министарства за Европске Интеграције и Канцеларије за Европске интеграције Црне Горе. Уговор о суфинасирању средствима Европске уније потписан је са Министарством финансија Републике Србије - Сектором за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ).
 

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

OBAVEŠTENJE

Poštovani klijenti i saradnici,

Usled novonastale situacije u Srbiji i imajući u vidu proglašenje pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije i vanrednog stanja u zemlji, RRA "Zlatibor" d.o.o. uvodi mere predostrožnosti te odlaže sve planirane aktivnosti vezane za održavanje skupova, radionica, promocija, sastanaka i drugih vidova okupljanja.

Zaposleni u Agenciji će nastaviti da pružaju informacije i podršku svim zainteresovanima putem elektronske pošte.

Kontakt mail: office@rrazlatibor.rs,

Kontakt osobe:
Violeta Marković
mail:violeta.markovic@rrazlatibor.rs,
tel: 065 8230651
Ana Stefanović
ana.stefanovic@rrazlatibor.rs
tel: 065 9230859

 

Тренутна посета

Имамо 316 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде