RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Трећи састанак МОРГ у Пријепољу

У понедељак, 1. јуна 2020. године, у Пријепољу ће бити одржан трећи састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета. Након паузе због проглашене пандемије, чланови радне групе настављају  рад не дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. На претходном састанку у Бијелом Пољу, представници обе општине усагласили су кључне снаге, слабости, предности и шансе у области лековитог биљ и биодиверзитета, на основу којих ће  бити формулисани визија, циљеви и конкретне мере за њихову реализацију. Још увек очувана природна богатства две суседне општине, представљају  потенцијал који уз заједничко деловање и активности може бити валоризован да допринесе економском развоју и оживљавању ових подручја. Уз Меморандум о сарадњи и Акциони План, Пријепоље и Бијело Поље показују спремност да у будућности удруже снаге и заједнички делују на очувању и заштити богатства којим располажу.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ПАКЕТA УСЛУГА ЗА МЛАДЕ И ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

У оквиру

Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде

Јавни позив за спровођење пакета услуга за младе и жене предузетнице објављује се у складу са Програмом стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде, који се реализује преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција (у даљем тексту: Програм ССУ за ММСПП).

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 111 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде