RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

6. Састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета

Шести заједнички састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта одржаће се у среду, 02. септембра 2020. године са почетком у 10 часова. Због још увек важећих мера на територији обе прекограничне државе изазваних епидемијом вируса ЦОВИД 19 састанак ће бити одржан онлине путем ЗООМ платформе.

Захваљујући досадашњим састанцима радних група, одржаних и на територији општине Пријепоље и територији општине Бијело Поље, и у највећој мери захваљујући релевантним представницима сектора лековитог биља као члановима међуопштинске радне групе, ПОРАЛИСТ пројекат је резултирао значајним планским документом који има за циљ даље унапређење и очување биодиверзитета и лековитог биља. Презентација документа разрђеног у форми Акционог плана за заштиту и очување биодиверзитета општина Пријепоље и Бијело Поље биће предмет шестог састанка међуопштинске радне групе. Учесници састанка ће имати прилику да кроз активно учешће, предлоге и сугестије додатно унапреде предложену верзију Акционог плана како би се на самом крају реализације пројекта дошло до квалитетног документа који представља важан корак напред за одрживо коришћење биодиверзитета и његово очување у што бољем облику за будуће генерације на територији обе суседне прекограничне општине.


Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 578 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде