RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Представљен Aкциони план за заштиту и очување биодиверзитета општина Пријепоље и Бијело Поље

Презентација Акционог плана за заштиту и очување биодиверзитета општина Пријепоље и Бијело Поље представљала је предмет шестог састанка међуопштинске радне групе, одржаног у среду, 02. септембра 2020. године са почетком у 10 часова.

Због још увек важећих мера на граничним прелазима и забрана у погледу броја учесника на јавним скуповима, састанак је одржан електронским путем преко ЗООМ платформе. Током двочасовног онлине састанка учесницима су детаљно представљени сви кључни сегменти Акционог плана до којих се дошло партиципативним приступом и заједничким радом релевантних представника сектора лековитог биља са обе прекограничне територије током претходних месеци и састанака међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета. Састанак је пружио прилику да релевантни представници сектора лековитог биља као представници међуопштинске радне групе још једном дају своје коментаре, предлоге и сугестије и додатно унапреде садржину предметног документа, као полазне основе за одрживо коришћење и очување лековитог биља за генерације које тек долазе.

Значај овог Акциона плана добија још већи значај уколико су узме у обзир све веће загађење и промене климе које за ефекат имају угрожавање, па и нестајање, биљних и животињских врста, као и све модернији трендови локалног становништва, туриста и посетилаца за уживање у природним лепотама и очуваним пределима, а које представљају богат и разноврстан ресурс за унапређење квалитета живота руралне популације и њиховог социо економског положаја.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.


Избор из конкурса

ОГЛАШАВАЊЕ НАБАВКЕ ЗА УСЛУГУ ИЗРАДЕ 3Д ТУРЕ, 3Д МОДЕЛА ПРОИЗВОДА И РЕДИЗАЈН WEB САЈТА

У оквиру пројекта "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" који финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО, Регионална развојна агенција Златибор, Петра Ћеловића бб, 31000 Ужице упућује

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА У ОКВИРУ НАБАВКЕ УСЛУГЕ

 

 

Избор из вести

Фонд за развој Републике Србије је донео одлуку о мировању обавеза (мораторијуму).

Обавештавају се сви корисници кредита који су у редовној отплати и којима ануитети доспевају у 2020. години, а који НЕ ЖЕЛЕ ДА КОРИСТЕ мировање доспелих обавеза, да изјаву о редовном обрачуну ануитета морају да доставе на мејл :  moratorijum@fondzarazvoj.rs, најкасније до 15.04.2020. године.

Корисницима кредита којима у периоду мировања ( до 30.09.2020. године) доспева последњи ануитет, а кредит је обезбеђен гаранцијом банке, доспеће последњег ануитета помера се на 31.12.2020. године, уколико корисници кредита обезбеде продужење рока важења гаранције до 31.01.2021. године. Нова гаранција или анекс постојеће гаранције са наведеним новим доспећем мора бити достављена Фонду најкасније 15 дана пре датума доспећа гаранције. У супротном, у случају неплаћања обавеза,  Фонд ће о доспећу, активирати постојећу гаранцију.

 

Тренутна посета

Имамо 341 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде