RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ОПЕРАТИВНА ПОРАЛИСТ ПЛАТФОРМА

Партнерске активности у оквиру  ПОРАЛИСТ пројекта Поље и резултати  теренског истраживање научног особља Института за проучање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“, резултирали су обједињеним и иновативним моделом за праћење стања биодиверзитета у двема суседним општинама обухваћеним пројектним активностима.

Циљ успостављања ПОРАЛИСТ платформе је да се у Пријепољу и Бијелом Пољу креирају предуслови за  одрживо коришћење и унапређење заштите изузетно богатог и разноврсног биодиверзитета,  као веома значајног и јединственог природног ресурса прекограничне територије. Додатно, платформа нуди могућност да две територије кроз заједничко управљање створе прилику за нове стабилне изворе прихода за локалну руралну популацију и на тај начин допринесу унапређењу квалитета живота у сеоским срединама. Након разноврсних пројектних активности спроведених у протеклих двадесет месеци, урађена је опсерваторија која на свеобухватан начин пружа информације о локалитетима и распорстрањености мапираних биљних врста на подручју општина Пријепоље и Бијело Поље. Поред ових података, плаформа нуди и низ других корисних садржаја за унапређење знања о лековитим својствима, мерама и техникама за сакупљање лековитог биља, могућностима за започињање посла у овој области, као и о повезивању природних ресурса са осталим секторима, у првом реду туризмом и гастрономијом. ПОРАЛИСТ платформа нуди информације о пешачким и бициклистичким стазама, сеоским домаћинствима и другим туристичко-угоститељским објектима у прекограничном подручју и као таква представља значајан ресурс и знамениту базу података која може бити од користи све већем броју туриста који се у условима актуелне пандемије одлучују за одмор у природи, далеко од гужве урбаних центара. Садржаји платформе су доступни на следећој адреси www.poralist.rrazlatibor.rs.

Пројекат ПОРАЛИСТ суфинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА II) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље, спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА у оквиру Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години

Република Србија

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

у оквиру

Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години


Циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 564 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде