RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ТРЕНИНГ ЗА ПОДИЗАЊЕ КАПАЦИТЕТА ПРЕДСТАВНИКА ТУРИСТИЧКОГ СЕКТОРА

Тренинг за подизање капацитета представника сектора туризма као једна од планираних активности пројекта Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре одрживог туризма – ПОРАЛИСТ биће одржан у среду, 14. октобра 2020. године у Пријепољу, са почетком у 11.00 часова.

РРА Златибор из Ужица и НВО Мултимедијал Монтенегро из Бијело Поља организацијом догађаја оваквог типа имају за циљ да на основу партиципације актера чија је делатност директно или индиректно повезана са туризмом, размотре могућности за валоризацију богатства лековитог биља кроз диверсификацију туристичке понуде базиране на овом природном ресурсу на подручју обе прекограничне општине Пријепоље и Бијело Поље.

Тренинг ће пружити сансу да се учесници упознају са успешним примерима из окружења и препознају могућности за адекватну туристичку валоризацију лековитог биља и осталих прирдоних ресурса, пошто је евидентно да и општина Пријепоље и општина Бијело Поље спадају у подручја са изузетним богатством биодиверзитета чије обновљиве потенцијале треба искористити за анимацију што већег броја посетилаца.

Због поштовања мера превенције од инфекције COVID – 19 учесници тренинга са подручја општине Бијело Поље биће присутни путем видео позива.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (IPA II) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље, спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 625 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде