RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

У оквиру пројекта THEMATIC одржана радионица на тему утицајa пандемије COVID-19 на културни туризам

Извештај о утицају пандемије COVID-19 на културни туризам, израђен кроз партнерство на пројекту THEMATIC, представљен je стручњацима у области туризма и заинтересованим странама АДРИОН региона, 9. јула 2020. године, путем oнлине платформе у складу са важећим епидемиолошким мерама.
Партнери су током вишечасовног излагања поделили своја искуства о драматичном економском паду изазваном глобалном пандемијом и дискутовали о прихватљивим и најефикаснијим стратегијама за поновно покретање културног туризма.

 

Културни туризам претрпео је најгоре последице здравствене кризе услед ригорозних мера спречавања ширења пандемије које су усвојиле све европске земље. Трајање кризе, штета коју наноси економском систему као и дугорочне мере које се предлажу за смањење утицаја кризе, доносе радикалну промену друштвеног, културног и техничког оквира за туризам уопште, а посебно за културни туризам. Како је културни туризам мултунационални феномен у својој најдубљој природи, привремени фокус на домаћа тржишта, ограничење путовања и локална мобилност, не могу се сматрати дугорочним решењем за поновно покретање културног туризма у АДРИОН региону.

Европска територијална сарадња може представљати основни инструмент за иновативна решења, капитализацију најбољих пракси и коришћење синергије за изградњу капацитета.

Заједнички извештај који су сачинили партнери на пројекту представља својеврсни допринос поновном покретању културног туризма, с обзиром да предствља и основу на основу које ће пројектни партнери, у наресном периоду, дизајнирати и реализовати пилот пројекте у својим регионима.
Цео извештај Поновно покретање културног туризма у АДРИОН региону (Restarting cultural Tourism in the ADRION region) можете преузети са линка.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Град Ужице у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ д.о.о. објављује,

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА
У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Позивају се пољопривредни произвођачи са територије града Ужица који планирају узгој живине у току 2020. године, да своје пријаве доставе Градској управи Града Ужица.
ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Jавним позивом уређују се услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области живинарства на територији града Ужица. Подстицајна средства биће опредељена за узгој живине кроз субвенционисање набавке кока носиља и петлова расе Легхорн, Aмрок, Њухемпшир.
ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВА

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 464 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде