RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Дефинисање пилот активности у оквиру новог АДРИОН пројекта

У овиру реализације THEMATIC пројекта, он-лине састанак пројектних партнера чија тема је била дефинисање елемента за реализацију пилот активности одржан je 7.10.2020. године. Овај пројекат спроводи 9 институција из 6 земаља у оквиру АДРИОН програма, са циљем да се унапреди понуда базирана на природним и културним ресурсима и креирају иновативни модели за одржив и приступачан  културни туризам. Због тога је планирано да сваки партнер идентификује локалне ресурсе и кроз реализацију пилот активности унапреди понуду туристичких атракција свога подручја.

Данашњи састанак послужио је за појединачне презентације партнера у вези са постојећим туристичким ресурсима и разматрање могућих пилот активности, које би требало да имају посебан фокус на рањиве групе и приступачност туристичких садржаја особама са инвалидитетом. У циљу детаљне елаборације предлога за пилот активности у земљама учесницама THEMATIC пројекта, партнери су се договорили  да је потребно припремити документ који ће на структуиран начин обезбедити све информације о циљевима пилот активности, локацији,  очекиваним резултатима, циљним групама, потребним техничким, финансисјким и људским капацитетима, као и могућностима за репликацију и одрживост предложених активности. Усаглашено је да сви партнери доставе своје предлоге у наредном периоду, како би се до краја ове године коначно дефинисали сви предлози и одобрили на следећем састанка Управног одбора. То је предуслов да сваки партнер предузме потребне кораке и успостави сарадњу са локалним актерима, који су неопходни за  реализацију предложених пилот акција.

Иако је актуелна пандемија успорила планирану динамику имплементације, пројектни партнери ће наставити да организују редовне он-лине састанке  и планирају да, уколико услови буду дозволили, почетком 2021. године започну имплементацију пилот активности.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

JАВНИ ПОЗИВ

ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГ

Јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга објављује се у складу са Програмом Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2020. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА).

Услуга менторинга је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама, а у циљу пружања подршке несметаном развоју и смањења броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.
 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 462 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде