RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Одржан други састанак Управног одбора THEMATIC пројекта

У среду, 9. децембра 2020. године одржан је 2.  састанак Управног одбора THEMATIC пројекта путем он-лине платформе,  на којем је, поред представника пројектних партнера учествовала и представница Заједничког техничког секретаријата АДРИОН програма.

Поред техничко административних питања у вези са реализацијом пројекта и извештавањем, тема састанка била је припрема заједничке Стратегије комуникације и одобрење предложених пилот активности које су разрадили сви пројектни партнери у скалду са заједнички усаглашеном методологијом.
Због отежаних услова рада у условима пандемије КОВИД-19, партнери су се договорили да кроз израду заједничке стратегије комуникације и интензивирање активности промоције путем социјалних мрежа, унапреде видљивост пројекта и тако привуку пажњу идентификованих заинтерсованих страна али и свих других актера. С тим циљем биће креиран и THEMATIC календар, чији садржај ће промовисати културне и природне вредности свих регија из   6 земаља које учествују у овом пројекту.

РРА Златибор је на састанку презентовала своју пилот акцију, која ће обухватити кањон реке Ђетиње и у најширем смислу промовисати све културне и природне садржаје заштићеног подручја са изузетним одликама. Поред тврђаве Стари град, хидроцентрале Под градом, манастира Рујан, цркве архангела Михаила, језера Врутци и пећине Мегара, посебна пажња у оквиру пилот акције биће посвећена  на недавно успостављено неолитско насеље СТАПАРК. Пилот акција подразумева успоствљање мултифункционалне платформе, која ће омогућити иновативну и квалитетну промоцију свих природних и културних садржаја. Плаформа ће бити креирана тако да особама са инвалидитетом омогући приступ свим туристичким садржајима.

На састанку се дискутовало и о могућим изменама акционог плана у случају да развој епидемиолошке ситуације и у наредној години  настави да буде препрека панираном спровођењу пројектних активности. Представница Заједничког техничког секретаријата АДРИОН програма истакла је спремност оперативнисх структура да подрже модификацију  имплементационог плана у случају да се наставе различите рестрикције због сузбијања епидемије.

Избор из конкурса

ОГЛАШАВАЊЕ НАБАВКЕ ЗА УСЛУГУ ИЗРАДЕ 3Д ТУРЕ, 3Д МОДЕЛА ПРОИЗВОДА И РЕДИЗАЈН WEB САЈТА

У оквиру пројекта "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" који финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО, Регионална развојна агенција Златибор, Петра Ћеловића бб, 31000 Ужице упућује

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА У ОКВИРУ НАБАВКЕ УСЛУГЕ

 

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 586 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде