RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Развој типичних производа

 

Завршен циклус тернинга за произвођаче типичних производа

У оквиру активности усмерених на подизање капацитета и подршку произвођачима типичних производа са територије Златиборског округа, РРА Златибор је организовала 4 тренинга у складу са идентификованим потребама корисника.

Први тренинг био је повећен развоју типичних производа кроз систем· заштите облицима интелектуалне својине, а други се бавио значајем сарадње свих релевантних актера, произвођача и институција и организација за подршку, јер искуства и подаци са терена управо истичу неопходност· умрежавања и заједничког деловања свих актера у циљу постизања дугорочних ефеката.

Опширније...

Дани малине - промоција типичних производа Златиборског округа

У периоду од  22. до 23. јуна 2012. године у Ариљу је одржан је Први сајам малине - Дани малине у оквиру којег је Регионална развојна агенција Златибор из Ужица представила типичне производе са подручја Златиборског округа. На заједничком штанду РРА Златибор, представљени су производи: ЗЗ Профемине Здравчица, Удружења лончара  Злакуса, предузећа Ужички дукат и Подрум Симић, као и Миланке Тртовић, регистрованог пољопривредног произвођача Златарског сира.

Опширније...

Валоризација типичних производа - примери добре праксе

У периоду од 27-29. маја 2012. године, Независни биро за развој и  РРА Златибор  организовали  су студијску посету источној Херцеговини у оквиру пројекта Развој типичних производа у североисточној Босни и Златиборском округу у Србији,. Циљ организације студијске  посете  било је упознавање произвођача и актера развоја  са примерима добре праксе и искуствима у процесу валоризације типичних производа карактеристичних за ово подручје.

Опширније...

Покрени се, упознај Србију!

У холу Дома синдиката у Београду од 20. до 22. априла 2012. године одржан је Фестивал домаћег туризма Покрени се, упознај Србију. Организатор Фестивала, Удружење Моја Србија,  пројектом Покрени се! жели да скрене пажњу и упозна грађане Србије са туристичким дестинацијама и манифестацијама у нашој земљи које треба посетити.

Опширније...

Традиција и порекло – производи са ознакама географског порекла

Конференција  Порекло и традиција – производи са ознакама географског порекла одржана је 24. априла 2012. године у Сава центру у Београду. У оквиру заједничких активности које су усмерене на промоцију, унапређење и развој традиционалних производа са ознаком географског порекла, конференцију су организовали: Агробизнис пројекат USAID, Швајцарска агенција за развој и сарадњу, Швајцарски федерални институт за интелектуалну својину, Државни секретаријат за економске послове при Министарству за економске послове Швајцарске, Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде РС, Завод за интелектуалну својину РС и консултантска агенција SEEDEV.

Опширније...

Избор из конкурса

Б2Б састанци на LEAP Summit u Zagrebu

У оквиру међународне конференције LEAP SUMMIT која се одржава у Загребу, Европска мрежа предузетништва Хрватске, у партнерству са Развојном агенцијом Србије (РАС), 26. марта ове године организује Б2Б сусрете за иновативна предузећа, предузетнике и Startup-ове. Догађај је првенствено намењен иновативним предузећима, startup-овима, фрееланцерима, инвеститорима, удружењима, студентима, универзитетима и истраживачким институцијама, као и свима онима који желе успоставити међународну пословну сарадњу и истражити нова тржишта.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 235 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде