RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

БиоЕн

Радионице за приватни сектор

Са циљем подизања капацитета приватног сектора за одрживо коришћење биомасе у Региону, у петак 29. маја у Омладинском центру – Канцеларији за младе у Прибоју, организујемо едукативну радионицу за представнике фирми из општина Нова Варош, Прибој и Чајетина. Агенду скупа можете погледати овде.

Опширније...

Радионица за организације цивилног друштва и медије

Ценећи значај међусекторске сарадње и улогу цивилног друштва у свим развојним иницијативама које се покрећу у одређеној области, 28. маја у Хотелу Златиборска ноћ на Белој Земљи, организујемо едукативну радионицу под називом „Одржива употреба биоенергије у енергетске сврхе – улога цивилног друштва и медија“.

Опширније...

Радионица за хотелијере и угоститеље Златиборске области

У циљу подизања конкурентности угоститељског сектора, кроз ефикасну употребу биомасе у енергетске сврхе, у среду 27. маја у „Вили Дрина“ на Перућцу, организујемо едукативну радионицу за представнике хотелског и угоститељског сектора са територије Златиборске области. Агенду скупа можете погледати овде.

Опширније...

Информисање грађана у Пожеги

У уторак, 19. маја, пројектни тим је, заједно са ангажованим експертом, боравио у Пожеги где је у директном контакту са грађанима радио на промени свести и усвајању добрих пракси када је реч о ефикаснијој употреби огревног дрвета у домаћинствима.

Опширније...

Радионице за јавни сектор

Са циљем јачања унутарсекторске сарадње и подизање капацитета представника јавног сектора за одрживо управљање биомасом у Региону, у петак 22. маја у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“ у Чајетини, организујемо едукативну радионицу за представнике институција, организација и установа које долазе из општина Нове Вароши, Прибоја и Чајетине. Агенду скупа можете погледати овде.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

БЕСПЛАТНА УСЛУГА МЕНТОРИНГА ЗА СЕКТОР ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Продужен рок за пријаве до 10. јуна 2020.године


БЕОГРАД – 18. мај 2020. године – Развојна агенција Србије (РАС) je након проглашења ванредног стања продужила трајање Јавног позива за учешће у Програму пружања стандардизоване услуге менторинга секторима прерађивачке индустрије, који је део програма РАС и ЈИЦА „Успостављање и промоција услуге менторинга за мала и средња предузећа на Западном Балкану-фаза 2“, до 10. јуна 2020. године.
Циљ овог програма јесте унапређење пословног амбијента и подршке несметаном развоју микро, малих, средњих предузећа и предузетника (ММСПП) која послују у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четири области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике.

Јавни позив ће бити отворен до 10. јуна, укупан буџет зноси 3.500.000,00 динара, а крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинг је 20. новембар 2020. године.

Процес менторинга одвија се по методологији Развојне агенције Србије (РАС), развијеној у дугогодишњој сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА).

Менторинг је бесплатна услуга, коју могу користити микро, мала и средња привредна друштва и предузетници (ММСПП), а заинтересовани корисници добијају свеобухватну подршку (у трајању од 25 до 50 сати) кроз индивидуални приступ у самој компанији. Власник и/или законски заступник привредног субјекта и ментор заједно проучавају актуелно пословање, разлоге тренутних проблема или сметње за даљи развој, најважније потенцијале за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге развијају и спроводе акциони план који има за циљ побољшање пословних резултата.
Менторин услугу пружа 70 сертификованих ментора из 17 акредитованих регионалних развојних агенција.
 

Тренутна посета

Имамо 323 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде