RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

SHIPmEnTT

Одражан 2 састанак Саветодавног одобра у оквиру SHIPmEnTT пројекта

Партнери SHIPmEnTT пројекта одржали су 2. састанак Саветодавног одбора 7. децембра 2020. године путем zoom он-лине платформе. На састанку су учествовали и предствници придружених партнера, институција које су експертизом у различитим областима пружале подршку у реализацији овог пројекта.

Опширније...

Како унапредити конкурентност МСП кроз расположиве изворе финансирања

Настављајући активности подршке приватном сектору, на радионици одржаној 26.10.2020. године у Регионалном иновационом старт-уп центру, представљени су актуелни међународни извори финансирања за иновативна предузећа. Реч је о програмима COSME, HORIZONТ 2020 – програм за истраживање и иновације, EBRD  и WB EDIF.

Опширније...

Промоција извора финансирања и интернационализације пословања

У оквиру активности SHIPmEnTT пројекта, РРА Златибор је организовала радионицу посвећену  домаћим и међународним изворима финансирања у области иновација и интернационализације пословања. Скуп је одржан у Регионалоном иновационом старт-уп центру у Крчагову 20.10.2020. године.

Опширније...

АРЕА научни парк из Трста домаћин 5. састанка и Саветдавног одбора SHIPmEnTT пројекта

АРЕА научни парк  из Трста био је домаћин 5. састанка партнера SHIPmEnTT пројекта, који је одржан од 18-20. фебруара 2020. године. Састанак је искоришћен и за организацију треће студијске посете која је имала за циљ да подигне капацитете партнерских организација у контексту иновација, повезивања науке и приватног сектора, примени иновација итд. АРЕА је први научни парк у Италији основан 1978. године, и као кључна институција у регији Фриули-Венеција-Ђулија подстиче везе између јавен администрације и приватногс ектора, подржава националне и међународне иницијативе и јача територијални развој. Своје активности спроводи у 2 кампуса, који имају преко 2.600 запослених, и поред лабораторија и других капацитета за научно истраживачи рад, обезбеђује пословни простор и друге услуге за 52 иновативне фирме.

Опширније...

Наставак пилот акција кроз индивидуалне састане са фирмама

Како би се на адекватан начин упознао са могућностима за финаснирање пословних активности, менаџмент start-up фирме ЛУНОС СИСТЕМ д.о.о. је након учешћа на тематским радионицама, иницирао индивидуални састанак са експертом и члановима пројектног тима  SHIPmEnTT пројекта, који је одржан 26. децембра 2019. године.

Опширније...

Избор из конкурса

УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА ПРОМОЦИЈУ ИЗВОЗА У 2021. ГОДИНИ

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА ПРОМОЦИЈУ ИЗВОЗА У 2021. ГОДИНИ

 

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: Агенција) се креирањем Програма подршке привредним друштвима за промоцију извоза (у даљем тексту: Програм) определила да подржи унапређење извозних потенцијала домаћих привредних друштава, а у циљу повећања прихода од извоза одабраних сектора, уравнотежења платног биланса и унапређења угледа Републике Србије у међународној пословној заједници, као и повећања пласмана домаћих производа на страним тржиштима.

 

 

Избор из вести

Јавни позив за спровођење бесплатне менторинг услуге

Расписан је Јавни позив за спровођење бесплатне менторинг услуге која се реализује у оквиру Програма стандардизованог сета услуга за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2021. години, Министарства привреде, који се имплементира преко Развојне агенције Србије и акредитованих регионалних развојних агенција.

 

Тренутна посета

Имамо 82 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде