RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПОРАЛИСТ

ЈАВНИ ПОЗИВ за пријаву физичких и правних лица за учешће у процесу брендирања паковања за производе на бази лековитог биља

Регионална развојна агенција Златибор д.о.о Ужице позива заинтересована физичка и правна лица да доставе пријаве за учешће у процесу брендирања паковања, у оквиру којег ће добити директну подршку у виду амбалаже за производе на бази лековитог биља.  Захваљујући планираним активностима пројекта „Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре оџивог туризма-ПОРАЛИСТ“, сви који се баве сакупљањем и перадом лековитог биља, или га користе као сировину за производе различите намене, имају могућност да унапреде продају и повећају видљивост. За одабране произвођаче биће дизајнирана и израђена одређена количина паковања за различите врсте производа, у складу са расположивим средствима.

Опширније...

Интезивиран рад ПОРАЛИСТ Међуопштинске радне групе

У склопу пројекта ПОРАЛИСТ радна група задужена за израду циљева и мера на пољу одрживе употребе и заштите природних ресурса, одржала је 4. заједнички састанак у петак, 12. јуна у хотелу Франца у Бијелом Пољу. Чланови међуопштинске радне групе наставили су рад на дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. Због још увек важећих мера на граничним прелазима између Србије и Црне Горе, чланови радне групе са подручја општине Пријепоље присуствовали су састанку путем skype конференције.

Опширније...

Тренинг за локлано становништво - комерцијализација лековитог биља и успостављање сарадње са фирмама које имају искуство у преради и пласману

У суботу 6. јуна 2020 године у Малој сали Дома културе у Пријепољу одржан је тренинг за локално становништво на тему комерицијализације лековитог биља и сарадње са фирмама које се баве откупом и прерадом. Око 40-ак учесника је имало прилику да на питања о кључним проблемима заступљеним у сектору, а првенствено на питање откупа и све евидентнијег недостатка руралне популације која обавља делатност сакупљања лековитог биља, добије адекватне одговоре од људи са експертизом на овом пољу. Поред научног особља из Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“, подршку у проналажењу решења за постојећу проблематику која резултира недовољно искоришћеним расположивим природним богатством општине Пријепоље, пружили су и представници предузећа које иза себе има више од три деценије успешног пословања у сектору лековитог биља.

Опширније...

НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА ИЗРАДИ ЗАЈЕДНИЧКОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА У ОКВИРУ ПОРАЛИСТ ПРОЈЕКТА

Након паузе од четири месеца настале услед увођења ванредних мера изазваних епидемијом вируса COVID - 19, у понедељак, 1. јуна 2020. године у Пријепољу, чланови радне групе са територије обе прекограничне општине наставили су рад не дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. Због још увек важећих мера на граничним прелазима између Србије и Црне Горе, чланови радне групе са подручја општине Бијело Поље присуствовали су састанку путев видео позива.

Опширније...

Трећи састанак МОРГ у Пријепољу

У понедељак, 1. јуна 2020. године, у Пријепољу ће бити одржан трећи састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета. Након паузе због проглашене пандемије, чланови радне групе настављају  рад не дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. На претходном састанку у Бијелом Пољу, представници обе општине усагласили су кључне снаге, слабости, предности и шансе у области лековитог биљ и биодиверзитета, на основу којих ће  бити формулисани визија, циљеви и конкретне мере за њихову реализацију. Још увек очувана природна богатства две суседне општине, представљају  потенцијал који уз заједничко деловање и активности може бити валоризован да допринесе економском развоју и оживљавању ових подручја. Уз Меморандум о сарадњи и Акциони План, Пријепоље и Бијело Поље показују спремност да у будућности удруже снаге и заједнички делују на очувању и заштити богатства којим располажу.

Опширније...

Избор из конкурса

Обуке запослених у јавном сектору за процену вредности јавне имовине

У оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", у понедељак и уторак, 24. и 25. фебруара 2020. године, у просторијама скупштинске сале општине Бајина Башта, биће организован први сет обука запослених у локалној самоуправи и јавним предузећима Бајине Баште за процену рачуноводствене вредности јавне имовине.

 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 536 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде