RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПОРАЛИСТ

Брендирана паковања за производе на бази лековитог биља

Подршка произвођачима на територији прекограничног подручја који као сировину за производе користе лековито биље, била је једна од најзначајних активности током реализације ПОРАЛИСТ пројекта. Циљ ове активности био је да се у маркетиншком смислу, кроз унапређење дизајна паковања, пружи подршка за комерцијализацију ових производа. Тако је у мају ове године расписан је  Јавни позив за пријаву заинтересованих физичких и правних лица за брендирање паковања за производе на бази лековитог биља. На основу достављених пријава, извршен је одабир 10 произвођача (5 из Пријепоља и 5 из Бијелог Поља), за које су купљена и дизајнирана паковања са визуелним идентитетом ПОРАЛИСТ пројекта. У питању су паковања за чајеве, мед са додацима лековитог биља, водњику, сушене шумске плодове, сокове, млечне производе, ручно рађене сапуне.

Опширније...

Нови туристички садржаји у прекограничном подручју

У сарадњи са представницима туристичког сектора у општинама Пријепоље и Бијело Поље, у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта  развијени су нови туристички производи који треб ада допринесу унапређењу понуде прекограничног подручја. Реч је о 4 пешачке руте, које интегришу постојеће туристичке атракције, културно-историјско наслеђе и разноврсност лековитог биља. Како би нови туристички производи били доступнији туристима који проводе одмор у овим крајевима, кроз пројекат су  дизајниране и поствљене туристичке инфо табле, са уцртаним мапама и туристичким локалитетима које туристи могу обићи уколико се одлуче за одмор у природи.

 

Опширније...

ДИВЉИ КУВАР како да дивље, лековите и самоникле биљке укључите у своју кухињу

У сврху представљања прекограничног подручја на туристичкој и гастрономској мапи, као дестинација позната по преукусној, природној храни препуној дивљег, лековитог и самониклог биља. Све предуслове за то имамо.

Видео можете погледати овде.

Опширније...

Ливаде среће у функцији развоја туризма прекограничног подручја

У циљу унапређења туристичке понуде у прекограничном подручју Пријепоља и Бијелог Поља,  у оквиру  ПОРАЛИСТ  пројекта припремљена је публикација под називом Ливаде среће. Публикација је урађена на основу извршеног теренског истраживања представника Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ из Београда, помоћу којег је идентификовано 17 локалитета – ливада од значаја на обе стране прекограничног  подручја. Ливаде среће су на интересантан начин повезане са циљевима одрживог развоја из Агенде 2030 Уједињених нација, и уз занимљиве приче нуде туристима информације о локацијама на подручју пријепољске и бјелопољске општине које треба обићи током одмора у овим крајевима.

Опширније...

Лековито биље као туристичка дестинација

Тренинг на тему Интеграција лековитог биља у туристичку понуду општине Бијело Поље у оквиру којег је планирано креирање нових туристичких производа базираних на лековитом биљу кроз синергију са постојећим туристичким атракцијама,  одржан је 27. октобра 2020. године у Бијелом Пољу у оквиру пројекта Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре одрживог туризма – ПОРАЛИСТ. Тренинг је имао за циљ да се дугорочно посматрано обезбеди одржив модел туристичке промоције и адекватне валоризације веома богатих лековитих биљних ресурса са којим општина Бијело Поље располаже, кроз интеграцију са већ познатим локалитетима и пружаоцима услуга на овом подручју са циљем анимирања што већег броја туриста и посетилаца.

Опширније...

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 286 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде