RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПОРАЛИСТ

Пети заједнички састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета

Тема петог радног састанка међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзита, одржаног у петак, 21. августа 2020. године  електронским путем коришћењем ЗООМ платформе односила се на упознавање присутних учесника са могућностима које се пружају руралној популацији кроз коришћење различитих националних и медјународних фондова.

Опширније...

Пети заједнички састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета - Најава

Пети заједнички састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта одржаће се у петак, 21. августа 2020. године електронским путем коришћењем ЗООМ платформе, због још увек важећих мера изазваних епидемијом ЦОВИД 19 вируса.

Опширније...

Радионица-лековито биље и креативне индустрије

У петак, 7. августа 2020. године, у оквиру ПОРАЛИСТ пројека одржана је радионица са темом развоја руралне економије кроз вредновање природних ресурса и њихову дверсификацију и синергију са осталим секторима. Узимајући у обзир тренутне околности које су присутне у обе прекограничне државе изазване епидемијом корона вириса радионица је организована путем видео позива, што није омело заинтересоване представнике сектора лековитог биља са обе таргетиране територије да се одазову и прикључе  онлине едукацији.

Опширније...

ПОРАЛИСТ РЕГИОНАЛНА ОПСЕРВАТОРИЈА

Након обука за администрирање које су похађали представници НВО Мултимедијал, РРА Златибор  и Института „Др Јосиф Панчић“,  дошло се до завршне фазе у процесу израде регионалне wеб опсерваторије лековитог биља. На основу истраживања које су спровели експерти Института, урађена је опсерваторија која на свеобухватан начин пружа информације о локалитетима и распорстрањености мапираних биљних врста на подручју општина Пријепоље и Бијело Поље.

Опширније...

ЈАВНИ ПОЗИВ за пријаву физичких и правних лица за учешће у процесу брендирања паковања за производе на бази лековитог биља

Регионална развојна агенција Златибор д.о.о Ужице позива заинтересована физичка и правна лица да доставе пријаве за учешће у процесу брендирања паковања, у оквиру којег ће добити директну подршку у виду амбалаже за производе на бази лековитог биља.  Захваљујући планираним активностима пројекта „Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре оџивог туризма-ПОРАЛИСТ“, сви који се баве сакупљањем и перадом лековитог биља, или га користе као сировину за производе различите намене, имају могућност да унапреде продају и повећају видљивост. За одабране произвођаче биће дизајнирана и израђена одређена количина паковања за различите врсте производа, у складу са расположивим средствима.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА у оквиру Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години

Република Србија

МИНИСТАРСТВО ПРИВРЕДЕ

расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА

у оквиру

Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у 2020. години


Циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.
 

Избор из вести

Виртуелна конференција и Б2Б састанци - Applied Artificial Intelligence Conference 2020

Развојна агенција Србије, као део активности Европске мреже предузетништва, коорганизатор је конференције Applied Artificial Intelligence Conference 2020 и пословних састанака који ће бити одржани online 11. маја.

 

Тренутна посета

Имамо 614 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде