RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПОРАЛИСТ

Интезивиран рад ПОРАЛИСТ Међуопштинске радне групе

У склопу пројекта ПОРАЛИСТ радна група задужена за израду циљева и мера на пољу одрживе употребе и заштите природних ресурса, одржала је 4. заједнички састанак у петак, 12. јуна у хотелу Франца у Бијелом Пољу. Чланови међуопштинске радне групе наставили су рад на дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. Због још увек важећих мера на граничним прелазима између Србије и Црне Горе, чланови радне групе са подручја општине Пријепоље присуствовали су састанку путем skype конференције.

Опширније...

Тренинг за локлано становништво - комерцијализација лековитог биља и успостављање сарадње са фирмама које имају искуство у преради и пласману

У суботу 6. јуна 2020 године у Малој сали Дома културе у Пријепољу одржан је тренинг за локално становништво на тему комерицијализације лековитог биља и сарадње са фирмама које се баве откупом и прерадом. Око 40-ак учесника је имало прилику да на питања о кључним проблемима заступљеним у сектору, а првенствено на питање откупа и све евидентнијег недостатка руралне популације која обавља делатност сакупљања лековитог биља, добије адекватне одговоре од људи са експертизом на овом пољу. Поред научног особља из Института за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“, подршку у проналажењу решења за постојећу проблематику која резултира недовољно искоришћеним расположивим природним богатством општине Пријепоље, пружили су и представници предузећа које иза себе има више од три деценије успешног пословања у сектору лековитог биља.

Опширније...

НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА ИЗРАДИ ЗАЈЕДНИЧКОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА У ОКВИРУ ПОРАЛИСТ ПРОЈЕКТА

Након паузе од четири месеца настале услед увођења ванредних мера изазваних епидемијом вируса COVID - 19, у понедељак, 1. јуна 2020. године у Пријепољу, чланови радне групе са територије обе прекограничне општине наставили су рад не дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. Због још увек важећих мера на граничним прелазима између Србије и Црне Горе, чланови радне групе са подручја општине Бијело Поље присуствовали су састанку путев видео позива.

Опширније...

Трећи састанак МОРГ у Пријепољу

У понедељак, 1. јуна 2020. године, у Пријепољу ће бити одржан трећи састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета. Након паузе због проглашене пандемије, чланови радне групе настављају  рад не дефинисању појединих елемената заједничког Акционог плана. На претходном састанку у Бијелом Пољу, представници обе општине усагласили су кључне снаге, слабости, предности и шансе у области лековитог биљ и биодиверзитета, на основу којих ће  бити формулисани визија, циљеви и конкретне мере за њихову реализацију. Још увек очувана природна богатства две суседне општине, представљају  потенцијал који уз заједничко деловање и активности може бити валоризован да допринесе економском развоју и оживљавању ових подручја. Уз Меморандум о сарадњи и Акциони План, Пријепоље и Бијело Поље показују спремност да у будућности удруже снаге и заједнички делују на очувању и заштити богатства којим располажу.

Опширније...

Други заједнички састанак Међуопштинске радне групе

Други састанак Међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета Пријепоља и Бијелог Поља, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном између две суседне прекограничне општине, одржан је у четвртак, 30. јануара 2020. године у Бијелом Пољу.

Опширније...

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 368 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде