RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ПОРАЛИСТ

ОПЕРАТИВНА ПОРАЛИСТ ПЛАТФОРМА

Партнерске активности у оквиру  ПОРАЛИСТ пројекта Поље и резултати  теренског истраживање научног особља Института за проучање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“, резултирали су обједињеним и иновативним моделом за праћење стања биодиверзитета у двема суседним општинама обухваћеним пројектним активностима.

Опширније...

Подручје Бијелог Поља богато лековитим биљем, могуће отварање откупних центара

У складу са планираним активностима пројекта ПОРАЛИСТ - Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекогранчне инфраструктуре одрживог туризма, у суботу 29. августа 2020. године у пресс центру хотела Франца одржан је тренинг за све заинтересоване са територије општине Бијело Поље.

Опширније...

Представљен Aкциони план за заштиту и очување биодиверзитета општина Пријепоље и Бијело Поље

Презентација Акционог плана за заштиту и очување биодиверзитета општина Пријепоље и Бијело Поље представљала је предмет шестог састанка међуопштинске радне групе, одржаног у среду, 02. септембра 2020. године са почетком у 10 часова.

Опширније...

6. Састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета

Шести заједнички састанак међуопштинске радне групе за лековито биље и очување биодиверзитета у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта одржаће се у среду, 02. септембра 2020. године са почетком у 10 часова. Због још увек важећих мера на територији обе прекограничне државе изазваних епидемијом вируса ЦОВИД 19 састанак ће бити одржан онлине путем ЗООМ платформе.

Опширније...

НАСТАВЉА СЕ ТЕРЕНСКО ИСТРАЖИВАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

Део експертског тима из Института „Др Јосиф Панчић“, од 26. августа наставља теренско истраживање и мапирање лековитог биља на подручју општине Бијело Поље. Након ублажавања рестриктивних мера узрокованих пандемијом корона вируса  и отварања граница између Србије и Црне Горе, стекли су се услови да се настави прикупљање података о распрострањености врста лековитог биља на територији Бијелог Поља и околине.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

Где набавити енергент на бази дрвне биомасе у Региону?

У претходном периоду Радна група за биомасу Златиборске области, уз подршку ГИЗ ДКТИ програма, реализовала је теренско истраживање и својеврсни попис свих произвођача, дистрибутера и трговаца енергентима на бази дрвне биомасе (цепано дрво, пелет, брикет, сечка, ћумур) који су регистровани и послују на територији 9 општина Златиборске области: Ариља, Бајине Баште, Чајетине, Косјерића, Нове Вароши, Пожеге, Прибоја, Пријепоља и Ужица. Након прикупљања свих података, ова база је урађена у форми картографског приказа и доступна је на интернет страници РРА Златибор.

 

Тренутна посета

Имамо 486 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде