PSD - englsih

RRAZ logo

РРА Златибор подржала представљање понуде туристичке регије Западна Србија на Сајму туризма у Бриселу

  • PDF
There are no translations available.

Подршка промоцији туристичке понуде регије Западна Србија у оквиру Програма развоја приватног сектора који финансира Влада Швајцарске, а спроводи РРА Златибор, настављена је на међународном сајму туризма у Бриселу презентацијом· понуде туристичке регије Западна Србија, као једне од потенцијално најатрактивнијих туристичких дестинација у Србији.

 

Holiday Fair (03.02-07.02.2011) је један од најзначајнијих сајмова туризма у Европи, поготово за Србију јер се у претходном периоду показало да су туристи из земаља Бенелукса веома заинтересовани за нашу понуду. У циљу промоције Србије као земље партнера и најаве програма дешавања у граду пре и током сајма, званична Делегација наше земље је, уочи сајма организовала конференцију за новинаре у Амбасади Србије у Бриселу, посетила Градску кућу Брисела и поклонила костим традиционалне српске ношње за статуу Манекен Писа, симбола Брисела. На званичној Конференцији Сајма за представнике медија су, поред званичника из Белгије и Брисела, учествовали и представници из Србије и Дунавског центра за компетенцију. С обзиром да је Србија земља партнер овогодишњег сајма, на отварању су се обратили Горан Петковић, државни секретар за туризам Министарства економије и регионалног развоја и Гордана Пламенац, директор Туристичке организације Србије. На отварању је говорио и представник Дунавског центра за компетенцију и представници Фландрије и Валоније.

На штанду Србије, који се налазио у централном делу главне сајамске хале, своју понуду су представиле: земље Дунавског региона, Туристичка организација регије Западна Србија, ТО Србије (Министарство културе, Асоцијација Националних паркова, Кампинг асоцијација, Вински кластер Сријем), ТО Београда и хотелијери, ТО Војводине, Новог Сада, ТО Ниша, ТО Чачка, ТО Крагујевца и туристичке агенције ПанаКомп, Магелан, Панорамик, Srbija travel 4u, Glob Metropoliten Tours, Time to travel – Netherland и Balkan trafic.

Поред упознавања са туристичком понудом, традиционалном музиком и игром, који су веома занимљиви становницима земаља Бенелукса, посетиоци су имали прилику да се упознају са традиционалним занатима и рукотворинама - поступком израде традиционалних рукотворина (грнчарија, опанци, фруле), осликавања посуда и наивним сликарством. У презентацији интегралне туристичке понуде Регије посебно место заузимали су култура и традиција нашег краја. Посетиоци штанда су могли да виде наше народне ношње, пробају гастрономске специјалитете из нашег краја (производи фирми „Златиборац“,“ Sirogojno Company“ и „Стара Соколова“), присуствују презентацији уметничке колоније керамике „Злакуса“ и чују српску изворну музику. Посебан доживљај· представљао је концерт Дејана Петровића и „Big Band“-а, одржан на главном Тргу у Бриселу – Grand Place, чију реализацију је омогућила РРА Златибор уз подршку Владе Швајцарске, у партнерству са Туристичком организацијом Регије Западна Србија. Поред наступа на централном тргу, Национални ансамбл „Коло“ и Дејан Петровић и „Big Band“ су својим репертоаром свечано отворили сајам и промовисали традиционалну песму и игру током сајамских дана. Сваког дана сајма је организована томбола – продужени викенди у Србији, награде су обезбедиле туристичке агенције и организације учеснице сајма. У сарадњи са ТО Београда и Скадарлијском кафаном „Шешир мој“, у периоду од 02. до 06. фебруара, је организована гастрономска недеља српске кухиње у братском ресторану L’Altro Mondo.

Током трајања Сајма, успостављени су многи корисни контакти који имају потенцијал да допринесу развоју туризма· наше области,· међу њима и са амбасадором Србије у Бриселу, Српским културним центром Белгије и државним секретаром за туризам Републике Србије.

Сајам је представљао још једну успешно искоришћену прилику за промоцију и развој туризма Златиборске области и једну у низу активности којима РРА Златибор доприноси бољој позицији наше Регије на листи туристичких дестинација света.

Who's Online

We have 47 guests online
You are here PSD