PSD - englsih

RRAZ logo

Презентација европских програма финансијске и нефинансијске подршке малим и средњим предузећима

  • PDF
There are no translations available.

У четвртак 10. новембра у хотелу Палисад одржана је презентација на тему „Европски програми финансијске и нефинансијске подршке малим и средњим предузећима“ у склопу реализације Програма развоја приватног сектора (ПСД) југозападне Србије. Организована презентација имала је за циљ упознавање приватног сектора са програмима подршке подршке Европске банке за обнову и развој („EBRD“) „WeBSEFF“, намењен унапређењу енергетске ефикасности, и програмом „TAM/BAS“, намењеном унапређењу концепта и организације пословања. ПСД програм је овом приликом упознао присутне са резултатима својих активности и представио план за подршку образовном систему за средње туристичке школе.

Гордана Вујановић, испред „WeBSEFF“-а, је представила програм и ефекте инвестиција у енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије на пословне перформансе. Присутни су имали прилику да чују искуства фирми које су користиле средства ове кредитне линије у Србији и добили одговоре на питања за конкретне ситуације.

Представници „EBRD - TAM/BAS“ програма су упознали присутне са институцијом Европске банке за обнову и развој и представили њене програме „TAM“ и „BAS“. Представници приватног сектора су након презентације у индивидуалним разговорима добили детаљне информације и успоставили иницијалне контакте са представницима програма.

Тим међународних стручњака у угоститељству, „RS Consulting, је у склопу ПСД  програма током претходног периода снимио стање у угоститељству Златиборског округа кроз тајне куповине. Они су презентовали основне проблеме у овој области и дали предлоге за њихово решење. Такође, они су предложили решења и за конкретне ситуације које су присутни изложили.

Ружица Дабић, тим лидер ПСД  програма, је истакла да је задовољна одзивом приватног сектора на презентацији и њиховим учешћем у дискусији. Додала је и то да су се прави резултати могли видети у холу хотела где су се представници програма индивидуално састајали са привредницима и да је до конкретних договора дошло већ током тих сусрета.

Програм развоја приватног сектора југозападне Србије (ПСД) спроводи Регионлна развојна агенција Златибор из Ужица, а финансира Влада Швајцарске преко Швајцарске агенције за развој и сарадњу „SDC“.

Last Updated on Friday, 30 December 2011 10:16

Who's Online

We have 4 guests online
You are here PSD