Регионална развојна агенција Златибор је, у партнерству са Удружењем креативних кувара Србије, Школском управом, Угоститељско-туристичком школом из Чајетине и Туристичком организацијом Златибор, 29. и 30. маја у Школском ресторану на Златибору организовала радионицу под називом Гастрономија и туризам. Радионица је била намењена ученицима куварских смерова средњих стручних школа из Бајине Баште, Нове Вароши, Пријепоља, Ужица и Чајетине и њиховим професорима.
Двадесет пет учесника је имало прилику да кроз интерактиван рад са члановима Удружења креативних кувара Србије, Сашом Мишић, Eduardom Lo Iacono, Дарком Берковић и Марком Ћеранић, обогати своје знање о менаџменту у куварству, техници резбарења, техници естетике у куварству, концептима McDonald’s и Slow Food, зачинском биљу, циљевима куварства и улози куварства у туризму.
Добро обучена радна снага је предуслов пружања квалитетних услуга у индустрији туризма, што тренинг и образовање чини критичним факторима конкурентности индустрије на домаћем и међународном тржишту. Креирање људског капитала кроз промоцију занимања и рада школској популацији, средње стручно образовање које одговара потребама тржишта туризма, укључивање легитимних представника приватног сектора у школске одборе, унапређење праксе у средњим стручним школама, стандардизовано образовање и усавршавање на радном месту, увођење система квалитета који ће омогућити континуирано праћење и унапређење услуга, воде до креирања квалитетне радне снаге.
Ово је прва активност из области развоја људских ресурса коју је РРА Златибор организовала у оквиру ПСД програма и почетак дугорочне сарадње са Удружењем креативних кувара Србије који ће у наредном периоду пружити своју подршку унапређењу професије куварства у Златиборском округу.