Студијско путовање за организаторе гастро туристичких тура и програма кроз западну Србију

У периоду од 6. до 8. априла 2012. године, РРА Златибор је, у оквиру ПСД програма, уз подршку PanaComp туристичке агенције организовала студијско путовање кроз Војводину и централну Србију за будуће организаторе гастро туристичких тура и програма кроз западну Србију. Учесници путовања су били произвођачи традиционалних производа Златиборског краја, удружења, сеоска туристичка домаћинства, туристичке агенције и туристичке организације.
Учесници су имали прилику да виде како се организују дегустације и оброци за групе, а само путовање им је демонстрирало како се организује успешна гастро тура/програм. Током путовања, учесници нису видели само добро примере, већ и негативне и на тај начин били тестирани да ли ће приметити грешке. Организатори путовања су задивљени брзином којом су учесници приметили грешке и предлозима за унапређење. PanaKomp је имао три водича која су се мењала неколико пута током путовања, и та динамичност је оставила изузетан утисак на учеснике и показала има како добри тимови функционишу када свако зна своју улогу. Поред едукативног дела - учесници су понели своје производе, презентовали их и остварили контакте са потенцијалним купцима из Војводине.
Учесници су изузетно задовољни и захвални на пруженој прилици да се упознају са разним моделима и на њима је да, сада када су чули туђа искуства, одаберу модел који њима највише одговара. Почели су да планирају преуређење просторија за пријем већих група, осмишљају 'креативне трикове', повезују се и размењују искуства и праве заједничке планове, током пута. У Београду се од 20. до 22. априла у Дому синдиката одржава сајам 'Покрени се, упознај Србију' који организује удружење Моја Србија. Учесници су се током путовања договорили да се на штандовима две агенције које су ишле на путовање (Тара турс и Амиго травел) појаве са својим производима и презентују гастро западну Србију. Агенције модификују своје програме и осмишљају гастро путеве који ће бити увршћени у понуду излета и програма за ову летњу сезону.

Ко је на вези

Имамо 24 гостију на мрежи
You are here Актуелно Студијско путовање за организаторе гастро туристичких тура и програма кроз западну Србију