Актуелно

ПСД програм подржао 347 незапослених да успоставе засад малина

Пројекат Подршка сиромашнима да почну са производњом малина је настао са циљем да омогући сиромашним људима да започну производњу малине која је традиционални производ Југозападне Србије.

Опширније...

Да се разумемо!

У циљу развоја и унапређења туризма Србије, субјекти посвећени унапређењу туристичке услуге у сеоским домаћинствима, припремили су РЕЧНИК ЗА СЕОСКА ДОМАЋИНСТВА,  једноставно и веома корисно средство за успешније и ефикасније споразумевање његових корисника - сеоских домаћина који пружају туристичке услуге и иностраних гостију који бораве у прекрасним селима Србије.

Опширније...

Обично и непоновљиво – традиционални производи у туризму регије Западна Србија

Светски потрошачки трендови указују на све већу тражњу за природном, здравом и аутентичном храном која осликава културу и традицију одређеног подручја. У складу са овим трендовима, понуда традиционалних/домаћих производа у Златиборском округу,  њена промоција и већа видљивост на тржишту чине окосницу развоја и очувања њеног идентитета и начин за брендирање територије Златиборског округа.

Опширније...

240 км стаза за љубитеље бизиклизма

ПСД програм је у партнерству са бициклистичким  удружењeм "Циклон'' , Србијашумама, Туристичком организацијом регије западна Србија и институцијама на националном и локалном нивоу, наставио плански развој приоритетизованог прозвода - туризма базираног на активностима. Међу првим заокруженим активностима је уређење 240 км дуге бициклистичке стазе која повезује Златибор, Мокру Гору и Тару.

Опширније...

Западна Србија богатија за 18 мини кампова

Мини кампови у сеоским домаћинствима су пример иновативног, туристичког производа који је креиран на основу идентификованих тржишних ниша и постојећих капацитета на територији. Овај вид смештаја представља посебну атракцију за туристе који воле авантуризам и активни одмор, а припрема простора за пријем кампера подразумева ниска улагања у односу на друге видове смештаја, али и брз период повраћаја инвестиције (мање од три месеца). Такође, подстиче и продају локалних јела и традиционалних/типичних производа на које је у највећој мери усмерена потрошња кампера и подстиче развој села и задржавање младих.

Опширније...

Успостављање прве Дестинацијске менаџмент организације у Србији

ПСД програм је 13.09.2012. године у хотелу Мона Златибор организовао панел дискусију са темом ’Подизање конкурентности туристичке дестинације кроз ефикасан систем професионалног управљања’. Основа за дискусију је био предлог модела оптималног управљања туризмом са организационом структуром туристичке регије Западна Србија.

Опширније...

Ко је на вези

Имамо 56 гостију на мрежи
You are here Актуелно