PSD - englsih

RRAZ logo

Archive

Покренута иницијатива за заштиту традиционалних производа из Златиборског округа

There are no translations available.

Кроз сарадњу Програма развоја приватног сектора у ЈЗ Србији (ПСД) и Регионалне привредне коморе Ужице (РПК), 20.12.2011. године је одржан састанак са произвођачима традиционалних производа како би се подстакао процес и покренула заштита аутентичних, традиционалних производа из Златиборског округа.

Read more...

Нови рекламни спот Туристичке организације Србије

There are no translations available.

Туристичка организација Србије је промовисала нови видео спот Soulfood Serbia - Храна са душом, у оквиру истоимене кампање. Спот је премијерно приказан прошле недеље на Сајму туризма у Лондону, и од тада бележи велику гледаност на Интенету. Спот можете погледати овде.

Презентација европских програма финансијске и нефинансијске подршке малим и средњим предузећима

There are no translations available.

У четвртак 10. новембра у хотелу Палисад одржана је презентација на тему „Европски програми финансијске и нефинансијске подршке малим и средњим предузећима“ у склопу реализације Програма развоја приватног сектора (ПСД) југозападне Србије. Организована презентација имала је за циљ упознавање приватног сектора са програмима подршке подршке Европске банке за обнову и развој („EBRD“) „WeBSEFF“, намењен унапређењу енергетске ефикасности, и програмом „TAM/BAS“, намењеном унапређењу концепта и организације пословања. ПСД програм је овом приликом упознао присутне са резултатима својих активности и представио план за подршку образовном систему за средње туристичке школе.

Read more...

Зашто традиционални производи нису на трпезама хотела?

There are no translations available.

У недељу, 28.08.2011. године, у оквиру манифестације Златарска сиријада 2011, која се традиционално одржава у селу Божетићи (Нова Варош), одржан је округли сто на тему: Традиционални производи на трпезама хотела. Округлом столу, који је организовала Регионална развојна агенција Златибор, у оквиру реализације Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији (ПСД), присуствовали су представници произвођача и хотелијера из Златиборског округа.

Read more...

Отворен тренинг центар Вила Равијојла у Ариљу

There are no translations available.Вила Равијојла, удружење Арт конструктори, Уметничка школа Ужице, Општина Ариље и Регионална развојна агенција Златибор у четвртак, 21. јула 2011. године, организовале су отварање Виле Равијојла.

Отварању су присуствовали, поред представника организатора, и студенти/волонтери из Шпаније, Пољске, Чешке, Италије, Француске и Холандије, који су допутовали у Ариље да упознају нашу култури, историју и живот људи на овим просторима. Њихова посета је организована у оквиру реализације пројекта „Свет у Ариље, Ариље у свет“.

Ово је друго огледно домаћинство, односно тренинг центар за постојеће и потенцијалне пружаоце услуга у руралном туризму на територији Златиборског округа.

Read more...

Усвојен План промоције туризма базираног на активностима

There are no translations available.

Чланови Управног одбора Туристичке организације регије Западна Србија, у петак, 15. јула 2011. године, усвојили су План промоције туризма базираног на активностима.

Oперативни план промоције се односи на туризам базиран на активностима (ТБА), или тзв. активни туризам. У складу са закључцима на Презентацији резултата истраживања ставова туриста, агенције Ipsos Strаtegic Mаrketing, циљна група овог плана су постојећи посетиоци дестинација Туристичке регије Западна Србија. Други циљ кампање је препознавање подручја као веома атрактивног за овај вид туризма, а тиме и постепено повећање базе клијената доминантно заинтересованих за активне одморе.·План промоције туризма базираног на активностима припремили су Др Бојан Зечевић, Мр Александар Ђорђевић и Мр Милан Ћулић, у оквиру Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији.

Read more...

Who's Online

We have 2 guests online
You are here Archive