RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Потписан Споразум о партнерству

У просторијама Сарајевске регионалне развојне агенције СЕРДА, у четвртак, 6. јуна 2013. године, уприличено је свечано потписивање Споразума о партнерству на пројекту Повећање конкурентности малих и средњих предузећа и јачање прекограничних веза у металској индустрији - ЕУМЕТАЛ 2.
Споразум су потписали директор Регионалне развојне агенције Златибор Славко Лукић и директор Сарајевске регионалне развојне агенције СЕРДА-е Шевкија Окерић, као и министар привреде Кантона Сарајево Емир Хреновица и директор Националне агенције за регионални развој Србије Ивица Ежденци, као представници институција које као партнери учествују у реализацији пројекта ЕУМЕТАЛ 2.

На конференцији организованој поводом почетка пројекта, истакнуто је да ће кроз реализацију планираних пројектних активности бити пружена подршка маилим и средњим предузећима металског сектора обе регије за излазак на захтевно европско тржиште.

„Наше две регије су део јединственог тржишта у металопрерађивачкој индустрији, тако да ће размена искустава успешних предузећа Кантона Сарајево и целе регије западне Србије бити веома драгоцена за унапређење њихове конкурентности и наступ на страним тржиштима - рекао је Славко Лукић.

„Крећемо у реализацију пројекта која ће трајати двије године и који ће бити фокусиран на извозно оријентисана предузећа“- изјавио је директор Окерић. Он је додао да ће се радити на организацији учешћа предузећа на међународним сајмовима и да ће им бити пружена помоћ у профилисању и брендирању одређених производа.

Такође, пројектом су предвиђени пословни Б2Б сусрети фирми металске индустрије прекограничног подручја БиХ и Србије, израда промотивног каталога, анализа потреба за обукама и у складу с тим организација специјалистичких тренинга за запослене у фирмама.

Директор Националне агенције за регионални развој Србије Ивица Ежденци очекује да ће подршка развоју малих и средњих предузећа, нарочито у металској индустрији, кроз реализацију ЕУМЕТАЛ 2 доћи до пуног изражаја.

„Мала и средња предузећа декларативно сви подржавају, али генерално у свим државама бивше Југославије проблем представљају компликовани прописи по којима морају да послују. Ту су и бројне административне препреке, посебно администрације која нема довољно слуха да стимулативно ђелује на њихов рад“, навео је Ежденци. Он сматра да би конкретна и далеко већа финансијска помоћ значајно доприниеле развоју ових предузећа у БиХ и Србији.

Пројект ЕУМЕТАЛ 2 одобрен је у оквиру другог позива Програма прекограничне сарадње Србија-БиХ. Укупна вредност пројекта је 365.432 ЕУР, од чега Европска унија финансира 83%, а преосталих 17% обезбеђују СЕРДА и РРА Златибор. Период имплементације пројекта је 20 месеци.

Позивно писмо можете погледати овде.

Листу учесника можете погледати овде.

Презентацију можете преузети овде.

ТВ прилог са догоађаја можете погледати овде.

 

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Град Ужице у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ д.о.о. објављује,

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА
У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Позивају се пољопривредни произвођачи са територије града Ужица који планирају узгој живине у току 2020. године, да своје пријаве доставе Градској управи Града Ужица.
ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Jавним позивом уређују се услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области живинарства на територији града Ужица. Подстицајна средства биће опредељена за узгој живине кроз субвенционисање набавке кока носиља и петлова расе Легхорн, Aмрок, Њухемпшир.
ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВА

 

Избор из вести

OBAVEŠTENJE

Poštovani klijenti i saradnici,

Usled novonastale situacije u Srbiji i imajući u vidu proglašenje pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije i pogoršanog stanja u zemlji, RRA "Zlatibor" d.o.o. uvodi mere predostrožnosti te odlaže sve planirane aktivnosti vezane za održavanje skupova, radionica, promocija, sastanaka i drugih vidova okupljanja.

Zaposleni u Agenciji će nastaviti da pružaju informacije i podršku svim zainteresovanima putem elektronske pošte.

Kontakt mail: office@rrazlatibor.rs,

Kontakt:

031/523065

 

Тренутна посета

Имамо 304 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде