Архива

Покренута иницијатива за заштиту традиционалних производа из Златиборског округа

Кроз сарадњу Програма развоја приватног сектора у ЈЗ Србији (ПСД) и Регионалне привредне коморе Ужице (РПК), 20.12.2011. године је одржан састанак са произвођачима традиционалних производа како би се подстакао процес и покренула заштита аутентичних, традиционалних производа из Златиборског округа.

Опширније...

Нови рекламни спот Туристичке организације Србије

Туристичка организација Србије је промовисала нови видео спот Soulfood Serbia - Храна са душом, у оквиру истоимене кампање. Спот је премијерно приказан прошле недеље на Сајму туризма у Лондону, и од тада бележи велику гледаност на Интенету. Спот можете погледати овде.

Презентација европских програма финансијске и нефинансијске подршке малим и средњим предузећима

У четвртак 10. новембра у хотелу Палисад одржана је презентација на тему „Европски програми финансијске и нефинансијске подршке малим и средњим предузећима“ у склопу реализације Програма развоја приватног сектора (ПСД) југозападне Србије. Организована презентација имала је за циљ упознавање приватног сектора са програмима подршке подршке Европске банке за обнову и развој („EBRD“) „WeBSEFF“, намењен унапређењу енергетске ефикасности, и програмом „TAM/BAS“, намењеном унапређењу концепта и организације пословања. ПСД програм је овом приликом упознао присутне са резултатима својих активности и представио план за подршку образовном систему за средње туристичке школе.

Опширније...

Зашто традиционални производи нису на трпезама хотела?

У недељу, 28.08.2011. године, у оквиру манифестације Златарска сиријада 2011, која се традиционално одржава у селу Божетићи (Нова Варош), одржан је округли сто на тему: Традиционални производи на трпезама хотела. Округлом столу, који је организовала Регионална развојна агенција Златибор, у оквиру реализације Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији (ПСД), присуствовали су представници произвођача и хотелијера из Златиборског округа.

Опширније...

Отворен тренинг центар Вила Равијојла у АриљуВила Равијојла, удружење Арт конструктори, Уметничка школа Ужице, Општина Ариље и Регионална развојна агенција Златибор у четвртак, 21. јула 2011. године, организовале су отварање Виле Равијојла.

Отварању су присуствовали, поред представника организатора, и студенти/волонтери из Шпаније, Пољске, Чешке, Италије, Француске и Холандије, који су допутовали у Ариље да упознају нашу култури, историју и живот људи на овим просторима. Њихова посета је организована у оквиру реализације пројекта „Свет у Ариље, Ариље у свет“.

Ово је друго огледно домаћинство, односно тренинг центар за постојеће и потенцијалне пружаоце услуга у руралном туризму на територији Златиборског округа.

Опширније...

Усвојен План промоције туризма базираног на активностима

Чланови Управног одбора Туристичке организације регије Западна Србија, у петак, 15. јула 2011. године, усвојили су План промоције туризма базираног на активностима.

Oперативни план промоције се односи на туризам базиран на активностима (ТБА), или тзв. активни туризам. У складу са закључцима на Презентацији резултата истраживања ставова туриста, агенције Ipsos Strаtegic Mаrketing, циљна група овог плана су постојећи посетиоци дестинација Туристичке регије Западна Србија. Други циљ кампање је препознавање подручја као веома атрактивног за овај вид туризма, а тиме и постепено повећање базе клијената доминантно заинтересованих за активне одморе.·План промоције туризма базираног на активностима припремили су Др Бојан Зечевић, Мр Александар Ђорђевић и Мр Милан Ћулић, у оквиру Програма развоја приватног сектора у југозападној Србији.

Опширније...

Ко је на вези

Имамо 45 гостију на мрежи
You are here Архива