RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Удружени ка одрживој употреби биомасе и биогаса у Србији

Другим састанком партнерских организација, које сарађују у оквиру ГИЗ ДКТИ програма, настављен је рад на дефинисању модела њиховог заједничког деловања, у теми биомасе и биогаса. Представници 6 организација, уз техничку подршку ГИЗ ДКТИ пројекта "Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији", окупили су се у просторијама Сталне конференције градова и општина, 03. октобра, како би размотрили и заједнички издефинисали наредне кораке у процесу тражења функционалног модела заједничког деловања у будућности.

Иницијатива је настала у жељи за заступањем и заговарањем заједничких циљева, који су усмерени ка одрживој употреби биоенергије у Србији, уз истовремено подизање интерних капацитета партнерских организација, са посебним освртом на дељење информација, искустава и примера добре праксе, уз неопходну промоцију и афирмацију теме.

У наредном периоду, партнери ће пажњу посветити дефинисању плана рада за следећу годину, како би своје напоре стратешки усмерили у правцу испуњења зацртаних циљева, уз уважавање сопствених капацитета и тржишних околности. 

Иницијативу заједничког деловања покренули су представници: Сталне конференције градова и општина, Института за нуклеарне науке Винча, Пословног удружења Топлане Србије, Националне асоцијације за биомасу-Сербио, Удружења Биогас Србија, Регионалне радне групе за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области и Регионалне развојне агенције Златибор. Техничку подршку процесу обезбеђује ГИЗ ДКТИ програм, преко Ambero/VPC конзорцијума.

Избор из конкурса

JАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ СЕКТОРИМА ПРЕРАЂИВАЧКЕ ИНДУСТРИЈЕ

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење Програма подршке секторима прерађивачке индустрије (у даљем тексту: Програм) има за циљ унапређење пословног амбијента и повећање конкурентности ММСП у оквиру сектора прерађивачке индустрије груписане у четри области и то: индустрија машина и опреме; прехрамбена индустрија; дрвна и индустрија намештаја и индустрија гуме и пластике као први корак у имплементацији дефинисаних стратешких циљева и активности.
 

Избор из вести

Дигитализација националне баштине Републике Србије

Министарство за европске интеграције покренуло је 2018. године пројекат дигитализације националне културне баштине како би указало на важност обнове споменика културе у Републици Србији као и на значај коришћења средстава из ЕУ фондова у области културе и стваралаштва.

 

 

Тренутна посета

Имамо 208 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде