RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Удружени ка одрживој употреби биомасе и биогаса у Србији

Другим састанком партнерских организација, које сарађују у оквиру ГИЗ ДКТИ програма, настављен је рад на дефинисању модела њиховог заједничког деловања, у теми биомасе и биогаса. Представници 6 организација, уз техничку подршку ГИЗ ДКТИ пројекта "Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији", окупили су се у просторијама Сталне конференције градова и општина, 03. октобра, како би размотрили и заједнички издефинисали наредне кораке у процесу тражења функционалног модела заједничког деловања у будућности.

Иницијатива је настала у жељи за заступањем и заговарањем заједничких циљева, који су усмерени ка одрживој употреби биоенергије у Србији, уз истовремено подизање интерних капацитета партнерских организација, са посебним освртом на дељење информација, искустава и примера добре праксе, уз неопходну промоцију и афирмацију теме.

У наредном периоду, партнери ће пажњу посветити дефинисању плана рада за следећу годину, како би своје напоре стратешки усмерили у правцу испуњења зацртаних циљева, уз уважавање сопствених капацитета и тржишних околности. 

Иницијативу заједничког деловања покренули су представници: Сталне конференције градова и општина, Института за нуклеарне науке Винча, Пословног удружења Топлане Србије, Националне асоцијације за биомасу-Сербио, Удружења Биогас Србија, Регионалне радне групе за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области и Регионалне развојне агенције Златибор. Техничку подршку процесу обезбеђује ГИЗ ДКТИ програм, преко Ambero/VPC конзорцијума.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за доделу бесповратних средстава у оквиру ПРОГРАМА ПОДРШКЕ МАЛИМ ПРЕДУЗЕЋИМА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2019. години (у даљем тексту: Програм) спроводи Министарство привреде (у даљем тексту: Министарство) у сарадњи са Развојном агенцијом Србије (у даљем тексту: Развојна агенција) и одабраним пословним банкама и лизинг компанијама:


1.      БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд
2.      PROCREDIT БАНКА А.Д. Београд

3.      ERSTE BANK А.Д. Нови Сад

4.      EUROBANK АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО, Београд

5.      CRÉDIT AGRICOLE БАНКА СРБИЈА, А.Д. Нови Сад
6.      ХАЛКБАНК, Београд
1.      RAIFFEISEN LEASING ДОО Београд

2.      UNICREDIT LEASING ДОО Београд

Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 1.000.000.000,00 динара. Општи циљ Програма јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење њиховог пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему.

 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 183 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде