RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Удружени ка одрживој употреби биомасе и биогаса у Србији

Другим састанком партнерских организација, које сарађују у оквиру ГИЗ ДКТИ програма, настављен је рад на дефинисању модела њиховог заједничког деловања, у теми биомасе и биогаса. Представници 6 организација, уз техничку подршку ГИЗ ДКТИ пројекта "Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији", окупили су се у просторијама Сталне конференције градова и општина, 03. октобра, како би размотрили и заједнички издефинисали наредне кораке у процесу тражења функционалног модела заједничког деловања у будућности.

Иницијатива је настала у жељи за заступањем и заговарањем заједничких циљева, који су усмерени ка одрживој употреби биоенергије у Србији, уз истовремено подизање интерних капацитета партнерских организација, са посебним освртом на дељење информација, искустава и примера добре праксе, уз неопходну промоцију и афирмацију теме.

У наредном периоду, партнери ће пажњу посветити дефинисању плана рада за следећу годину, како би своје напоре стратешки усмерили у правцу испуњења зацртаних циљева, уз уважавање сопствених капацитета и тржишних околности. 

Иницијативу заједничког деловања покренули су представници: Сталне конференције градова и општина, Института за нуклеарне науке Винча, Пословног удружења Топлане Србије, Националне асоцијације за биомасу-Сербио, Удружења Биогас Србија, Регионалне радне групе за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области и Регионалне развојне агенције Златибор. Техничку подршку процесу обезбеђује ГИЗ ДКТИ програм, преко Ambero/VPC конзорцијума.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 278 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде