RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Удружени ка одрживој употреби биомасе и биогаса у Србији

Другим састанком партнерских организација, које сарађују у оквиру ГИЗ ДКТИ програма, настављен је рад на дефинисању модела њиховог заједничког деловања, у теми биомасе и биогаса. Представници 6 организација, уз техничку подршку ГИЗ ДКТИ пројекта "Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији", окупили су се у просторијама Сталне конференције градова и општина, 03. октобра, како би размотрили и заједнички издефинисали наредне кораке у процесу тражења функционалног модела заједничког деловања у будућности.

Иницијатива је настала у жељи за заступањем и заговарањем заједничких циљева, који су усмерени ка одрживој употреби биоенергије у Србији, уз истовремено подизање интерних капацитета партнерских организација, са посебним освртом на дељење информација, искустава и примера добре праксе, уз неопходну промоцију и афирмацију теме.

У наредном периоду, партнери ће пажњу посветити дефинисању плана рада за следећу годину, како би своје напоре стратешки усмерили у правцу испуњења зацртаних циљева, уз уважавање сопствених капацитета и тржишних околности. 

Иницијативу заједничког деловања покренули су представници: Сталне конференције градова и општина, Института за нуклеарне науке Винча, Пословног удружења Топлане Србије, Националне асоцијације за биомасу-Сербио, Удружења Биогас Србија, Регионалне радне групе за биомасу и енергетску ефикасност Златиборске области и Регионалне развојне агенције Златибор. Техничку подршку процесу обезбеђује ГИЗ ДКТИ програм, преко Ambero/VPC конзорцијума.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Регионална развојна агенција Златибор и Академија струковних студија Западна Србија Одсек Ужице расписују

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у обукама из области агротуризма

Програм обука из области агротуризма се реализује у оквиру Ерасмус плус пројекта 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP ЛАНДС: "Следећа дестинација Балкан: развој агротуризма". Пројекат има за циљ изградњу капацитетa у високом образовању, тако да оно има активну улогу у развоју друштва које стреми побољшању квалитета живота у руралним областима кроз диверзификацију руралне економије.

 

Избор из вести

Конкурс за станаре RIS HUB UE

Регионални иновациони startup hub центар (RIS HUB UE) Ужице је основан од стране кабинета Министра за иновације и технолошки развој, Града Ужица и АРРА Златибор са циљем да пружи инфраструктурну, управљачку и техничку подршку иновативним идејама и новооснованим предузећима, обезбеђујући им могућност да се уз стручну подршку развијау и расту, повезују са академским институцијама, приватним сектором и другим актерима. Успостављањем сарадње и умрежавањем са привредом, науком, истраживачким сектором, средњешколским и високошколским институцијама, РИС центар доприноси креирању одрживог система подршке за реализацију иновативних решења, унапређењу конкурентности регионалне привреде и равномерном регионалном развоју.

 

Тренутна посета

Имамо 362 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде