RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, одржан је у уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.

Овим састанком званично се успоставља заједничко радно тело – Међуопштинска радна група  како је и дефинисано Меморандумом о разумевању, потписаним крајем априла ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље. Представници јавног, приватног и цивилног сектора са обе стране прекограничне територије, који уједно представљају чланове међуопштинске радне групе, током трајања пројектних активности радиће на креирању заједничког система за чување, заштиту и одрживу експлоатацију природних потенцијала овог подручја. Подршку свим активностима пружа Институт „ Др Јосиф Панчић“, који је лидер у области лековитог биља у Србији  и на подручју Балкана. Један од основних принципа одрживог развоја који се потенцира јесте да се користи оно што природа даје, али да исто толико остане и будућим генерацијама.

Међуопштинска радна група кроз заједнички интерактивни приступ пристуних 25 чланова са обе прекограничне територије, успешно је започела заједнички дијалог на дефинисању препорука усмереној ка планској заштити биодиверзитета и подстицању активности његовог очувања и даљег унапређења на локалном и националном нивоу.  У циљу одрживости пројектних резултата и пројектом успостављених институционалних механизама, међуопштинска радна група ће бити укључена и у остале активности пројекта, како би и након завршетка пројекта, покретала иницијативе у функцији одрживог коришћења лековитог биља.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (IPA II) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље, спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.

Избор из конкурса

Јавни позив за учешће на међународном сајму SIAL у Паризу

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на једном од најзначајнијих међународних сајмова прехрамбене индустрије „SIAL“ који се одржава у Паризу, Француска, у периоду од 18. до 22. октобра 2020. године.
 

Избор из вести

Продужетак конкурса РАС-а

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

У складу са ванредним стањем И мерама сузбијања епидемије вируса ЦОВИД 19, обавеставамо вас да смо продузили трајање ЈП за Програм стандардизоване услуге менторинга за секторе прерадјивацке индустрије, на 10.јун 2020.

 

Тренутна посета

Имамо 156 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде