RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, одржан је у уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.

Овим састанком званично се успоставља заједничко радно тело – Међуопштинска радна група  како је и дефинисано Меморандумом о разумевању, потписаним крајем априла ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље. Представници јавног, приватног и цивилног сектора са обе стране прекограничне територије, који уједно представљају чланове међуопштинске радне групе, током трајања пројектних активности радиће на креирању заједничког система за чување, заштиту и одрживу експлоатацију природних потенцијала овог подручја. Подршку свим активностима пружа Институт „ Др Јосиф Панчић“, који је лидер у области лековитог биља у Србији  и на подручју Балкана. Један од основних принципа одрживог развоја који се потенцира јесте да се користи оно што природа даје, али да исто толико остане и будућим генерацијама.

Међуопштинска радна група кроз заједнички интерактивни приступ пристуних 25 чланова са обе прекограничне територије, успешно је започела заједнички дијалог на дефинисању препорука усмереној ка планској заштити биодиверзитета и подстицању активности његовог очувања и даљег унапређења на локалном и националном нивоу.  У циљу одрживости пројектних резултата и пројектом успостављених институционалних механизама, међуопштинска радна група ће бити укључена и у остале активности пројекта, како би и након завршетка пројекта, покретала иницијативе у функцији одрживог коришћења лековитог биља.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (IPA II) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље, спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ПОДРШКЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА ЗА УЛАЗАК У ЛАНЦЕ ДОБАВЉАЧА МУЛТИНАЦИОНАЛНИХ КОМПАНИЈА У 2020. ГОДИНИ

Развојна агенција Србије (РАС) обавештава да је због ванредног стања, уведеног у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-19, продужено трајање Јавног позива за учешће у Програму подршке за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија у 2020. години, за додатних 60 дана.

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз спровођење вишегодишњег Програма подршке привредним друштвима за улазак у ланце добављача мултинационалних компанија (у даљем тексту: Програм) има за циљ подршку привредним друштвима у производним делатностима да кроз унапређење својих пословних перформанси испуне услове да постану добављачи мултинационалних компанија (у даљем тексту: МНК).

 

Избор из вести

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији

Основне информације о организацији националног Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину, тако што се почетком године објави почетак, а у периоду април-новембар врше се обуке и провере достигнутог нивоа такмичарских тимова. Финале са шест најбоље пласираних трочланих тимова одржава се, по традицији,  22. децембра, од 20.00 h, у директном преносу на РТС-у.
Иноватори из Републике Српске укључени су од 2007. године у јединствени систем такмичења за обе српске државе.
Носилац Такмичења је ресорно министарство науке Републике Србије, у коме је по замисли координатора, оно и успостављено крајем 2004. године. У реализацију, у одређеним фазама, укључени су и ресорно министарство науке  Републике Српске, Привредне коморе Србије и Републике Српске, Фонд за иновациону делатност, Завод за интелектуалну својину, Стална конференција градова и општина, Новосадски сајам и Београдски сајам. Званични медијски партнер, је РТС, док РТВ, РТРС, као и сви други медији са националном, регионалном или локалном фреквенцијом, пружају подршку реализацији читавог пројекта.

 

Тренутна посета

Имамо 617 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде