RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Лековито биље као туристичка дестинација

Тренинг на тему Интеграција лековитог биља у туристичку понуду општине Бијело Поље у оквиру којег је планирано креирање нових туристичких производа базираних на лековитом биљу кроз синергију са постојећим туристичким атракцијама,  одржан је 27. октобра 2020. године у Бијелом Пољу у оквиру пројекта Протективна опсерваторија регионалног ареала лековитог биља као живе прекограничне инфраструктуре одрживог туризма – ПОРАЛИСТ. Тренинг је имао за циљ да се дугорочно посматрано обезбеди одржив модел туристичке промоције и адекватне валоризације веома богатих лековитих биљних ресурса са којим општина Бијело Поље располаже, кроз интеграцију са већ познатим локалитетима и пружаоцима услуга на овом подручју са циљем анимирања што већег броја туриста и посетилаца.

Веома добар одзив релевантних актера који имају директну везу са сектором туризма и то преставника пружалаца услуга у сектору туризма, студената завршних генерација одсека за туризам и представника туристичких агенција и њихова активна партиципација, резултирали су конкретним предлозима за диверсификацију туристичке понуде базиране на лековитом биљу. Током заједничког рада дефинисане су две туристичке руте засноване на мапираном богатству лековитог биља, природних и културних атракција и туристичких субјеката који пружају услугу у овом сектору, од којих је једна рута прекограничног карактера и подразумева дводневни обилазак предметних атракција на подручјима општина Бијело Поље и Пријепоље. Као што је то случај и са рутама које су дефинисане у првој половини октобра од стране представника туристичког сектора општине Пријепоље, ова два предлога биће предмет даљих активности ПОРАЛИСТ пројекта и то кроз подршку у детаљнијој разради и промоцији. Циљ је да се већ на самом почетку следеће сезоне, са јасним планом и програмом изађе пред туристе и посетиоце које се одлучују за активан одмор и уживање у природним благодетима.
Због поштовања мера превенције од инфекције ЦОВИД – 19 учесници тренинга са подручја општине Пријепоље присуствовали су тренингу путем видео позива.

Пројекат ПОРАЛИСТ кофинасира Европска унија у оквиру финансијског инструмента претприступне помоћи (ИПА ИИ) кроз Програм прекограничне сарадње Србија-Црна Гора 2014-2020, а партнерски на територији општина Пријепоље и Бијело Поље, спроводе Регионална развојна агенција Златибор, Институт за проучавање лековитог биља „Др Јосиф Панчић“ и НВО Мултимедијал Монтенегро.

Избор из конкурса

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Јавни позив за достављање пројектних предлога за подршку запошлјавању младих и социјалном уклјучивању у неразвијеним подручјима

Како се пријавити?

Пријаве се подносе искључиво на е-маил адресу: рсоц.апплицатионс@унопс.орг
Сви обрасци неопходни за пријављивање доступни су на дну ове странице.
 

Избор из вести

OBAVEŠTENJE

Poštovani klijenti i saradnici,

Usled novonastale situacije u Srbiji i imajući u vidu proglašenje pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije i pogoršanog stanja u zemlji, RRA "Zlatibor" d.o.o. uvodi mere predostrožnosti te odlaže sve planirane aktivnosti vezane za održavanje skupova, radionica, promocija, sastanaka i drugih vidova okupljanja.

Zaposleni u Agenciji će nastaviti da pružaju informacije i podršku svim zainteresovanima putem elektronske pošte.

Kontakt mail: office@rrazlatibor.rs,

Kontakt osobe:

Marijana Drndarević
office@rrazlatibor.rs
tel: 065 9230861

 

Тренутна посета

Имамо 490 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде