RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Употреба дрвне биомасе у домаћинствима

Пројекат “Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима“ део је GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се спроводи у оквиру билатералне сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке.

Опширније...

Министарска конференција у Штутгарту – сарадња две земље

Потписивање споразума између две земље о интензивирању сарадње на пољу примене обновљивих извора енергије, био је повод посете високе делегације Србије, Немачкој, почетком септембра.

Опширније...

Представник РРА Златибор у Савету за екологију Града Ужица

Решењем градоначелника града Ужица бр. 501-34 од 29.08.2014. а на предлог члана градског већа за заштиту животне средине и у складу са Локалним еколошким акционим планом (ЛЕАП), oснован је Савет за екологију Града Ужица, чија је конститутивна седница одржана у градској кући, 04.09.2014.

Опширније...

Тржишно позиционирање производа од рециклираног текстила

Тродневни тренинг на тему социјалног предузетништва, тржишног позиционирања и маркетинг планирања, одржан је у Никшићу за представнике два удружења која учествују у пројекту „Рециклажом текстила до одрживих решења“, у интервалу од 21. до 23. августа. Имајући у виду комплексност целокупног пројектног подухвата, који се превасходно осликава у формирању центара за израду производа од рециклираног текстила и тржишној борби за њихову одрживост, обука овог типа је била неопходна и крајње корисна.

Опширније...

Састанак тима пројекта „Без дивљих депонија“ (Еxchange 4 програм)

Заједнички састанак пројектног тима и консултаната пројекта „Без дивљих депонија“, имао је за циљ представљање задатака консултаната на пројекту и упознавање присутних са тренутним стањем пројектних активности.

Опширније...

Oдабрано 20 особа за обуку у раду са рециклираним текстилом

У оквиру пројекта „Рециклажом текстила до одрживих решења“ завршено је са спровођењем сета активности које су биле усмерене на селекцију кандидаткиња за учешће у даљим фазама пројекта. Након двомесечне предселекције, која се састојала из више различитих корака, одабрано је 20 особа које ће похађати једномесечни тренинг за рад са употребљеним текстилом и израду производа од истог. У првом кораку, направљена је база лица која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање - Филијале Ужице и то оних која одговарају категорији рањивог становништва са аспекта запошљавања: жене старије од 40 година, са нижом стручном спремом образовања и дужим стажом чекања на евиденцији незапослених лица. Приликом даље селекције посебна пажња је посвећивана другим аспектима рањивости, попут: степена инвалидности, припадности националним мањинама, статуса самохраних мајки итд.

Опширније...

Конференција о Партнерству у области биоенергије у Штутгарту

Регионална развојна агенција Златибор је добила Позив за учешће на иницијалној Конференцији поводом партнерства у области биоенергије између Baden-Virtenberga и Србије, која ће се одржати 09. септембра 2014. године у Штутгарту. Представник РРА Златибор ће бити део званичне српске делегације у посети Немачкој, у првој половини септембра. Овај догађај је наставак иницијативе, раније покренуте од стране министарства животне средине, климе и енергетике ове немачке покрајине.

Опширније...

Избор из конкурса

Јавни позив - Програм подршкe интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству

Развојна агенција Србије (у даљем тексту: РАС) кроз Програм подршке интернационализацији МСП кроз индивидуално учешће на међународним сајмовима у иностранству, обезбеђује институционалну подршку малим и средњим предузећима, која су извозно оријентисана и која желе да повећају обим своје спољнотрговинске размене.
 

Избор из вести

Пројекат Јавна својина за развој јавног сектора, промотивни видео

У циљу промоције пројектних резултата и значаја одговорног и ефикасног управљања јавном имовином града Ужица и општине Бајина Башта у оквиру пројекта "Јавна својина за развој јавног сектора", израђен је први промотивни спот.

Пројекат "Јавна својина за развој јавног сектора", који финансира Европска унија у оквиру грант шеме Програма Exchange 5. Програм Exchange 5 реализује Министарство државне управе и локалне самоуправе у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, из средстава ИПА 2014, док је тело за уговарање Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније.

Спот можете погледати овде.

 

Тренутна посета

Имамо 397 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине