RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Искуства РРА Златибор у управљању отпадом

На Факултету организационих наука, Универзитета у Београду, 09. октобра 2014. одржан је Округли сто „Јавно приватно партнерство и модалитети интегралног управљања отпадом“ који је имао регионални карактер, услед учешћа представника стручне јавности из земаља региона (Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија).

Опширније...

Састанак Радне групе за израду локалног плана управљања отпадом за општину Бајина Башта

Састанак Радне групе за израду локалног плана управљања отпадом за општину Бајина Башта, одржан 16. октобра 2014. у просторијама Општине Бајина Башта, имао је за циљ представљање радне верзије локалног плана управљања отпадом. Скуп је послужио и као прилика да се присутни упознају са задацима консултаната ангажованих на пројекту „Без дивљих депонија“, који је значајно допринео убрзању процеса израде Плана.

Опширније...

Употреба дрвне биомасе у домаћинствима

Пројекат “Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима“ део је GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се спроводи у оквиру билатералне сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке.

Опширније...

Министарска конференција у Штутгарту – сарадња две земље

Потписивање споразума између две земље о интензивирању сарадње на пољу примене обновљивих извора енергије, био је повод посете високе делегације Србије, Немачкој, почетком септембра.

Опширније...

Представник РРА Златибор у Савету за екологију Града Ужица

Решењем градоначелника града Ужица бр. 501-34 од 29.08.2014. а на предлог члана градског већа за заштиту животне средине и у складу са Локалним еколошким акционим планом (ЛЕАП), oснован је Савет за екологију Града Ужица, чија је конститутивна седница одржана у градској кући, 04.09.2014.

Опширније...

Тржишно позиционирање производа од рециклираног текстила

Тродневни тренинг на тему социјалног предузетништва, тржишног позиционирања и маркетинг планирања, одржан је у Никшићу за представнике два удружења која учествују у пројекту „Рециклажом текстила до одрживих решења“, у интервалу од 21. до 23. августа. Имајући у виду комплексност целокупног пројектног подухвата, који се превасходно осликава у формирању центара за израду производа од рециклираног текстила и тржишној борби за њихову одрживост, обука овог типа је била неопходна и крајње корисна.

Опширније...

Састанак тима пројекта „Без дивљих депонија“ (Еxchange 4 програм)

Заједнички састанак пројектног тима и консултаната пројекта „Без дивљих депонија“, имао је за циљ представљање задатака консултаната на пројекту и упознавање присутних са тренутним стањем пројектних активности.

Опширније...

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ РОБНИХ МАРКИ У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА „PLMA CHICAGO“ У ЧИКАГУ, САД

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије по први пут организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на међународном сајму робних марки „PLMA CHICAGO“ који се одржава у Чикагу, САД, у периоду од 15. до 17. новембра 2020. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте.
 

Избор из вести

Први заједнички састанак међуопштинске радне групе

Иницијални састанак међуопштинске радне групе, формиране у оквиру ПОРАЛИСТ пројекта на основу Меморандума о разумевању потписаном крајем априла месеца ове године између две суседне прекограничне општине, Пријепоље и Бијело Поље, заказан је за уторак, 17. децембара 2019. године у Пријепољу.
 

Тренутна посета

Имамо 286 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине