RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Заштита животне средине

Искуства РРА Златибор у управљању отпадом

На Факултету организационих наука, Универзитета у Београду, 09. октобра 2014. одржан је Округли сто „Јавно приватно партнерство и модалитети интегралног управљања отпадом“ који је имао регионални карактер, услед учешћа представника стручне јавности из земаља региона (Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Македонија).

Опширније...

Састанак Радне групе за израду локалног плана управљања отпадом за општину Бајина Башта

Састанак Радне групе за израду локалног плана управљања отпадом за општину Бајина Башта, одржан 16. октобра 2014. у просторијама Општине Бајина Башта, имао је за циљ представљање радне верзије локалног плана управљања отпадом. Скуп је послужио и као прилика да се присутни упознају са задацима консултаната ангажованих на пројекту „Без дивљих депонија“, који је значајно допринео убрзању процеса израде Плана.

Опширније...

Употреба дрвне биомасе у домаћинствима

Пројекат “Ефикасно коришћење огревног дрвета у домаћинствима“ део је GIZ DKTI програма „Развој одрживог тржишта биоенергије у Србији“ који се спроводи у оквиру билатералне сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке.

Опширније...

Министарска конференција у Штутгарту – сарадња две земље

Потписивање споразума између две земље о интензивирању сарадње на пољу примене обновљивих извора енергије, био је повод посете високе делегације Србије, Немачкој, почетком септембра.

Опширније...

Представник РРА Златибор у Савету за екологију Града Ужица

Решењем градоначелника града Ужица бр. 501-34 од 29.08.2014. а на предлог члана градског већа за заштиту животне средине и у складу са Локалним еколошким акционим планом (ЛЕАП), oснован је Савет за екологију Града Ужица, чија је конститутивна седница одржана у градској кући, 04.09.2014.

Опширније...

Тржишно позиционирање производа од рециклираног текстила

Тродневни тренинг на тему социјалног предузетништва, тржишног позиционирања и маркетинг планирања, одржан је у Никшићу за представнике два удружења која учествују у пројекту „Рециклажом текстила до одрживих решења“, у интервалу од 21. до 23. августа. Имајући у виду комплексност целокупног пројектног подухвата, који се превасходно осликава у формирању центара за израду производа од рециклираног текстила и тржишној борби за њихову одрживост, обука овог типа је била неопходна и крајње корисна.

Опширније...

Састанак тима пројекта „Без дивљих депонија“ (Еxchange 4 програм)

Заједнички састанак пројектног тима и консултаната пројекта „Без дивљих депонија“, имао је за циљ представљање задатака консултаната на пројекту и упознавање присутних са тренутним стањем пројектних активности.

Опширније...

Избор из конкурса

Б2Б састанци на LEAP Summit u Zagrebu

У оквиру међународне конференције LEAP SUMMIT која се одржава у Загребу, Европска мрежа предузетништва Хрватске, у партнерству са Развојном агенцијом Србије (РАС), 26. марта ове године организује Б2Б сусрете за иновативна предузећа, предузетнике и Startup-ове. Догађај је првенствено намењен иновативним предузећима, startup-овима, фрееланцерима, инвеститорима, удружењима, студентима, универзитетима и истраживачким институцијама, као и свима онима који желе успоставити међународну пословну сарадњу и истражити нова тржишта.

 

Избор из вести

Фонд за развој Републике Србије је донео одлуку о мировању обавеза (мораторијуму).

Обавештавају се сви корисници кредита који су у редовној отплати и којима ануитети доспевају у 2020. години, а који НЕ ЖЕЛЕ ДА КОРИСТЕ мировање доспелих обавеза, да изјаву о редовном обрачуну ануитета морају да доставе на мејл :  moratorijum@fondzarazvoj.rs, најкасније до 15.04.2020. године.

Корисницима кредита којима у периоду мировања ( до 30.09.2020. године) доспева последњи ануитет, а кредит је обезбеђен гаранцијом банке, доспеће последњег ануитета помера се на 31.12.2020. године, уколико корисници кредита обезбеде продужење рока важења гаранције до 31.01.2021. године. Нова гаранција или анекс постојеће гаранције са наведеним новим доспећем мора бити достављена Фонду најкасније 15 дана пре датума доспећа гаранције. У супротном, у случају неплаћања обавеза,  Фонд ће о доспећу, активирати постојећу гаранцију.

 

Тренутна посета

Имамо 271 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде Активности Заштита животне средине