RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

Пословни Б2Б сусрети у оквиру пројекта ЕУМЕТАЛ 2 одржани у Сарајеву

Регионална развојна агенција Златибор и Сарајевска регионална развојна агенциј СЕРДА организовале су  пословне - Б2Б сусрете фирми металске индустрије прекограничног подручја у оквиру пројекта “Повећање конкурентности малих и средњих предузећа и јачање прекограничних веза у металској индустрији – ЕУМЕТАЛ 2”. Представници 23 фирме из Босне и Херцеговине и 15 фирми из Србије учествовали су на Б2Б сусрету који је одржан 3. јула 2013. године, у хотелу Бристол у Сарајеву.

Циљ организације пословних сусрета је успостављање директних контаката и умрежавање фирми металске индустрије из БиХ и Србије, размена искустава, успостављање пословне сарадње и отварање нових извозних тржишта – изјавила је Наташа Кнежевић, координатор пројекта.

Такође, ово је била прилика да се пренесу знања и искуства фирми металске индустрије, као и корист које су оствариле фирме из БиХ кроз учешће у првој фази пројекта ЕУМЕТАЛ.  Пословни сусрети су изузетна [анса  да се успоставе и обнове контакти и добра сарадња између фирми ова два региона.

„Када будемо подвлачили црту након 20 месеци рада на Пројекту, желим да заиста прикажемо успостављене максималне односе који су постојали и пре наших сусрета, а само смо их проширили и учврстили - нагласио је Борко Павловић, председник скупштине РРА Златибор из Ужица и технички директор Потенс Перфорације Пожега, фирме која учествује у Пројекту.

Председник Наџорног одбора Сарајевске регионалне развојне агенције СЕРДА, Његош Павловић истакао је да је циљ Пројекта прекограничне сарадње ЕУМЕТАЛ 2 стварање амбијента за развој малих и средњих предузећа и подизање конкурентности целе сарајевске макрорегије и предузећа која ту постоје.

Листу учесника можете погледати овде.

Презентацију "Б2Б" можете преузети овде.

Презентацију "Металска индустрија - Вањскотрговинска комора БиХ" можете преузети овде.

 

Избор из конкурса

OGLAŠAVANJE NABAVKE ZA USLUGU IMPLEMENTACIJU, SERTIFIKACIJU I RESERTIFIKACIJU

U okviru projekta "WEST METAL KLASTER GROUP NA EU TRŽIŠTU" koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Petra Ćelovića bb, 31000 Užice upućuje

 

Избор из вести

НОВА УСЛУГА РРА ЗЛАТИБОР ДОСТУПНА ПРИВАТНОМ СЕКТОРУ

Регионална развојна агенција Златибор је у оквиру пројекта Кластер WМГ на ЕУ тржишту креирала  нову услугу намењену прдствницима приватног сектора:

МЕНТОРИНГ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ И ПРИПРЕМУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ФИНАНСИРАНИХ ИЗ НАЦИОНАЛНИХ И МЕЂУНАРОДНИХ ФОНДОВА.

Пројекат је  подржала Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО са циљем да се побољша конкурентности малих И средњих предузећа у металској индустрији.

Услуга подразумева подршку клијентима у идентификацији потреба предузећа које су складу са актуелним, доступним фондовима, припрему предлога пројекта И подршку у имплементацији.

Запослени у РРА Златибор  заинтересовним компанијама омогућиће приказивање обједињених најважнијих алтернативних извора финасирања доступних за домаћа МСП, као и приближавање услова, критеријума  које је потребно испунити, како би се конкурисало за доступна средства.


Више информација можете добити путем телефона : 031/ 523 065 или на емаил: office@rrazlatibor.rs

 

 

Тренутна посета

Имамо 596 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде