RRA Zlatiborske oblasti

RRA Header

ЗАВРШНA КОНФЕРЕНЦИЈA „СЛЕДЕЋА ДЕСТИНАЦИЈАБАЛКАН: АГРОТУРИЗАМ У УСПОНУ“

ПОШТОВАНИ,
ЗАДОВОЉСТВО НАМ ЈЕ ДА ВАС ПОЗОВЕМО НА ЗАВРШНУ КОНФЕРЕНЦИЈУ „СЛЕДЕЋА ДЕСТИНАЦИЈАБАЛКАН: АГРОТУРИЗАМ У УСПОНУ“, КОЈА ЋЕ СЕОДРЖАТИ 11. И 12. ФЕБРУАРА 2021. ГОДИНЕ УАМФИТЕАТРУ АКАДЕМИЈЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈАЈУЖНА СРБИЈА, ВИЛЕМА ПУШМАНА 17 У ЛЕСКОВАЦУ.

Пројекат СЛЕДЕЋА ДЕСТИНАЦИЈА БАЛКАН: РАЗВОЈ АГРОТУРИЗМА–ЛАНДС, у оквиру Ерасмус+ Програмареализује 14 партнера из 5 европских земаља.Високообразовне институције и регионалне агенције из Србије и Босне из Херцеговине, уз подршку и преносvдобрих пракси партнера из Грчке, Словеније, Словачке и Румуније, спровели су низ активности како би се кроз повећање квалитета услуга унапредила туристичка понуда агротуризма. Циљ ЛАНДС пројекта је израдња капцитета високог образовања за активну улогу уразвоју друштва и унапређење квалитета живота у руралним подручјима кроз диверсификацију руралне економије. На основу резултата истраживања које је спроведено на почетку имплементације, креирана су 2 програма тренинга за постојеће и потенцијалне пружаоце услуга. Прва група тренинга односи се на управљање домаћинством и бави се се питањима која се односе на законску регулативу, маркетинг и промоцију, повезивање са осталим секторима и подршкуу конкурисању за донаторска средства. Друга група бави се питањем креирања додатних садржаја и анимација за туристе, што представља један од кључних елемената за привлачење већег броја посетилаца и продужетак боравка у сеоском домаћинствима.

На конференцији ће бити представљени постигнути резултати и са представницима других институција и организација бити отворена дискусија о будућности развоја руралног туризма у условима кризе ЦОВИД-19,која је у економском смислу, највише утицала на индустрију туризма. Поред партнера, на конференцији ће говорити представници Ерасмус+ програма, локалних самоуправа, туристичких организација, других донатроских програма и успешних пружалац услуга у агротуризму.

У прилогу позива достављамо програм завршне конференције и молимо вас да потврду учешћа
доставите путем маила на следећу Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

Срдачан поздрав,
Небојша Златковић
Координатор ЛАНДС пројекта

Избор из конкурса

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Град Ужице у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом „Златибор“ д.о.о. објављује,

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРИЈАВА ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА
У ОБЛАСТИ ЖИВИНАРСТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УЖИЦА

Позивају се пољопривредни произвођачи са територије града Ужица који планирају узгој живине у току 2020. године, да своје пријаве доставе Градској управи Града Ужица.
ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Jавним позивом уређују се услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области живинарства на територији града Ужица. Подстицајна средства биће опредељена за узгој живине кроз субвенционисање набавке кока носиља и петлова расе Легхорн, Aмрок, Њухемпшир.
ПОДНОСИОЦИ ПРИЈАВА

 

Избор из вести

НОВА УСЛУГА РРА ЗЛАТИБОР ДОСТУПНА ПРИВАТНОМ СЕКТОРУ

Регионална развојна агенција Златибор је у оквиру пројекта Кластер WМГ на ЕУ тржишту креирала  нову услугу намењену прдствницима приватног сектора:

МЕНТОРИНГ ЗА ИДЕНТИФИКАЦИЈУ И ПРИПРЕМУ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ФИНАНСИРАНИХ ИЗ НАЦИОНАЛНИХ И МЕЂУНАРОДНИХ ФОНДОВА.

Пројекат је  подржала Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма ЕУ ПРО са циљем да се побољша конкурентности малих И средњих предузећа у металској индустрији.

Услуга подразумева подршку клијентима у идентификацији потреба предузећа које су складу са актуелним, доступним фондовима, припрему предлога пројекта И подршку у имплементацији.

Запослени у РРА Златибор  заинтересовним компанијама омогућиће приказивање обједињених најважнијих алтернативних извора финасирања доступних за домаћа МСП, као и приближавање услова, критеријума  које је потребно испунити, како би се конкурисало за доступна средства.


Више информација можете добити путем телефона : 031/ 523 065 или на емаил: office@rrazlatibor.rs

 

 

Тренутна посета

Имамо 270 гостију на мрежи

Придружите нам се на

РРА Youtube канал
РРА Facebook профил
РРА Twitter
РРА LinkedIn профил
Сада сте овде